Veljača 27, 2020 3263 Pixabay

Mještani budite odgovorni, pazite što ložite, palite i gdje to radite

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kako od ove zime nismo vidili ni Z, često zna navečer biti mirno bez vjetra. A onda nastaju problemi, dim od loženja peći i paljenja otpada vjetar ne očisti. Sve bi bilo dobro da se lože drva, kaže nam čitatelj poznat redakciji, a želio bi da ostane anoniman.

-Radi se o tome da ljudi spaljuju otpad u pećima za grijanje, to se vidi na nekoliko mjesta u gradu. U polju se sakuplja otpad na nekoliko mjesta i pali, a sve da bi se izbjeglo plaćanje odvoza, zbrinjavanje, itd. Zna se spaljivati električna instalacija da se dobije čisti bakar za prodaju – kaže nam mještanin te spominje paljenje smeća danas na gradilištu iza Borika.

-Šetnica smrdi, zvao sam i komunalnog redara. Loše su to užance ili se radi samo nemaru. U polju pojedinci to rade petkom popodne i vikendom kada se ne može zvati nadležne službe jer tada te službe ne rade i ne mogu reagirati, a samo spaljivanje u pećima je teško i otkriti komunalnim službama – kaže nam čitatelj kojeg podržavaju i nekoliko mještana koji isto misle.

Hoćemo produžiti turističku sezonu, a gdje i kako, s „vrpama“ smeća po poljima, smradom i trovanjem po poljima i naseljenom mjestu, a što je s poljoprivrednom proizvodnjom, opg-ovima...šteta se nanosi i po zdravlje i po ekonomiju....- zaključuje čitatelj

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Veljača 2020 23:13
djelomob1.jpg