03 Ožu 2020 Pixabay
  1931

Crveni križ izrađuje im letke s uputama

Vodičkim osnovnoškolcima ukazuje se na važnost pranju ruku, a stižu i posebni dezificijensi

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ministarstvo obrazovanja nedavno je poslalo preporuke svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama kako spriječiti moguće širenje koronavirusa. Naglasak je na razvitku higijenskih navika, odnosno pranju ruku. Evo kakvo je stanje u našoj školi.

-    Jedan od najvažnijih načina zaštite je pranje ruku. Stavili smo sapun i papirnate ubruse i to je ono koliko smo mogli napraviti u trenutnim uvjetima. Na satovima razrednika se razgovaralo na ovu temu te ukazivalo na važnost higijenskih navika i pranja ruku – kazala nam je Ivana Mikulandra, v.d. ravnateljice OŠ Vodice.

Crveni križ Vodice upravo izrađuje letke za vodičke osnovnoškolce s uputama o pravilnom pranju ruku, a trebale bi biti gotove tijekom dana.

-    Mi zasada održavamo higijenu s redovnim sredstvima. Škola je naručila i unaprijed platila posebne dezinficijense, no zbog njihovog trenutnog stanja na tržištu još ih čekamo. Čim stignu kreće dezinfekcija klupa, kvaka i svega ostalog – najavila je Mikulandra. 

Dezificijensi su naručeni 'zlu ne trebalo', a i za višu razinu čistoće. Iako, zasada su, prema uputama dovoljne i standardne mjere.

Među općim mjerama zaštite stoji i da je neophodno u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:

-    mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,

-    nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.
Uz pranje ruku, podsjeća se i na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

-    kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke

-    izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.
 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close