Travanj 08, 2020 7361 Pixabay

„Špekulacije“ na svjetskoj, a i vodiškoj razini

Kako je optički priključak Hotela Scala postao strah i trepet od 5G mreže

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

U top temama u zadnjim vremenima, uz koronavirus našla se i 5G mreža. Svijet i društvene mreže razglabaju o raznim dezinformacijama i neprovjerenim teorijama povezujući jedno s drugim. Činjenica je da nas je korona sve pomalo smela pa su se slične špekulacije našle i u našem gradu. 

Naime, zbog radova kod Hotela Scala nekoliko nas je pripadnutih građana priupitalo je li to 5G niče i kod nas. Evo o čemu se radi.

-    Ericsson Nikola Tesla d.o.o. je u ime korisnika njihovih usluga Hotel Scala podnio Gradu Vodicama zahtjev za prekop javno prometne površine. S obzirom da je predmetna cesta Odlukom o razvrstavanju javnih cesta NN 17/20 od 14.2.2020 prekategorizirana u nerazvrstanu cestu odnosno prešla u nadležnost Grada, Grad Vodice je izdao predmetno odobrenje za prekop – objasnio nam je Ivan Meštrov, viši stručni suradnik za geografski informacijski sustav Grada Vodica.

Dakle, radi se o standardnom postupku za radove koji se izvode na javno prometnom površinama.

-    Nakon telefonskog razgovora s odgovornom osobom podnositelja zahtjeva smo doznali da se radi o optičkom priključku za Hotel Scala. S obzirom da najbliža lokacija na kojoj je dostupan širokopojasni pristup je zgrada Policijske postaje Vodice potrebno je povezati te dvije lokacije – kazao je Meštrov.

Službenu interaktivnu kartu HAKOM-a, na kojoj je moguće vidjeti na kojim je lokacijama dostupan širokopojasni pristup možete pogledati na ovom linku 

Kontaktirali smo i Darka Marijanovića, vlasnika hotela Scala koji nam je potvrdio da se optički kabel dovodi do hotela za potrebe spajanja hotela na Internet, kako bi gosti hotela imali kvalitetan i brz pristup internetu, a ne za 5G mrežu kako se špekulira.
 

djelomob1.jpg