09 Tra 2020 Pixabay
    2249

Strah je prisutan, ali ima i dobre pozitive – sve će doći na svoje misto

Ćakula s vodičkim poduzetnicima: Nekome mjere spas, nekome nisu u pravi u čas

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Troje lokalnih poduzetnika pristalo je na ćakulu o Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Jedan je jako pozitivan, drugi malo manje… Kažu da su nove mjere dosta spasonosnije od prvih, ali i da ne znaju što nosi budućnost i kako dalje. Mola li korona i bude li što od sezone, svima će nam biti lakše.

-    Da su ove mjere iz drugog paketa nastupile odmah u ožujku bilo bi puno lakše poslodavcima koji su brzo morali donijeti odluku - poslati radnike na biro gdje će 3 – 4 mjeseca primati naknadu 70 % plaće ili uzeti subvenciju, ali i na sebe preuzeti obvezu isplatu razlike od minimalca do pune plaće + doprinose, poreze i ostale parafiskalne namete, a time i gomilati dugove, a prihodi 0 kuna!!, priča nam u dahu jedan lokalni ugostitelj.

Nije mu jednostavno bilo za odlučiti. Svoje radnike poslao je na biro jer u ovom dijelu godine ne može izdržati više od mjesec dana bez prihoda, a njima je osiguran prihod na birou.

-    Inače, ostavio bi ih na mjerama, tako da bih rekao da mislim da su malo zakasnile. Međutim, moram i pohvaliti da u ovom drugom paketu uz mjeru gdje vlada pokriva 4000 + doprinose, poreze i parafiskalne namete dozvoljava povratak radnika s biroa natrag na radna mjesta uz priznavanje navedenih prava te sam upravo u postupku povratka svojih radnika – najavio je.

Kada će prestati i što će biti u budućnosti nitko ne zna , dodaje da nas sve skupa čekaju teška vremena i dug oporavak turizma. No, vlasnicu kozmetičkog salona s manje zaposlenika mjere su spasile.

-    Imam samo jednu stalnu radnicu te drugu koju sam zaposlila u očekivanju predsezoni i većem obujmu posla. Kad je došla obavijest o zatvaranju salona i svega ostaloga, prvotno mi je bio šok. Slušaš vijesti, očekuješ, ali opet misliš da se to događa nekom drugom svijetu, kazala je B.B.

Odlučila je malo pričekati što se na kraju i pokazalo kao dobar potez.

-    S obzirom da sam u najmu, odmah za ožujak mi je oprošteno plaćanje prostora od divnog vlasnika. Tresla sam se što dalje, ali nisam gubila nadu. Znala sam da će država nešto morati napraviti. Prve mjere bile su mi već spasonosne jer mi je bilo žao drugu radnicu poslati na biro bez ikakvih primanja. 

Ove nove stavile su – kako je kazala – točku na i. Spasilo je i nju i radnice, a što će biti kasnije, vrijeme će pokazati. No, naglasila je u pozitivnom tonu, žene će nakon karantene na njih navaliti.

Vlasnica jednog vodičkog frizerskog salona kaže da se nada da u svibnju kreću s radom.

-    Nadam se da će kroz 4. mjesec ovo proći!! Ako bude tako, onda imamo nešto i od sezone i neće biti tolikih gubitaka. A ako ne, onda ne znam kako će ovo sve izdržati i obrtnici, a i država – smatra I.H.

Kaže da bi mjere mogle biti i bolje. Jer – ako je zabranjen rad, onda se trebaju stopirati i sva plaćanja prema državi. No, svima je situacija nova, izvanredna i mijenja se iz dana u dan. 

-    Prijavila sam se za potporu za očuvanje radnih mjesta. I tu nitko ne zna šta da radi. Da plaćamo doprinose ili ne? Nitko mi ne zna dati pravu informaciju, kazala je. 

djelomid1.jpg


tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close