Bumba top desk
24 Tra 2020
  4401

Oko ovoga su roditelji podijeljeni, ali veći dio anketiranih se time ne slaže.

Anketirali smo vodičke roditelje: Hoćete li u svibnju pustiti dijete u školu ili vrtić?

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
0

Jedna od prvih donesenih mjera u pandemiji koronavirusa bila je zatvaranje svih odgojno-obrazovnih ustanova 16.ožujka. Od tad je krenula i online nastava, na koju su se, unatoč minimalnim pripremama učenici i nastavnici izvrsno prilagodili. Nije lako, ali rade najbolje što i kako mogu, znaju i umiju. Epidemiološka slika kod nas je dobra te se jučer razgovaralo o omogućavanju rada vrtićima i razrednoj nastavi (od 1. do 4. razreda) te rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Oko toga su roditelji podijeljeni, ali veći dio anketiranih se time ne slaže.

Evo kako svoju odluku obrazlaže oni koji svoju djecu neće slati u školu.

-    Neka zvučim kao 'nemajka', ali jedva se čekam odmoriti na koju uru s obzirom da nemam nikog tko mi dijete može pripaziti, a niti bi ga izlagala. Iako će se škole uskoro otvoriti, ono neće ići u školu. Uzalud nam ovih mjesec i pol dana u izolaciji ako ćemo ih pustiti u čopor. Djeca se lako zaraze, a i vrlo dobro to dalje prenose. Škola im je ionako cijelu ovu godinu takva kakva je. Snaći ću se sa svojim poslom, ali neka djeca stoje doma. - D. B.

-    Smatram da je ovo najgora moguća odluka vlade. Razumijem da popuštaju s mjerama i vjerojatno otvaraju vrtiće i škole za najmlađe kako bi roditelji mogli raditi. Ali, to nema smisla. Djeca su najveći rasadnik virusa, kad se zarazi jedan u grupi zaraze se svi. Oni ne poznaju pojam socijalne distance, a niti mogu shvatiti što to znači 'peri ruke, ne stavljaj ih u usta, ne diraj se po licu, kašlji u lakat'. Nema šanse. – M. B.

-    Dijete ćemo ostaviti kod kuće jer se nastavlja online nastava s toga nema potrebe slati dijete u školu pod ovim nesigurnim normama. Nema mi smisla da manji razredi idu u školu, a veći ne. Ako smo izgurali dovde, izgurat ćemo ovako do kraja školske godine koja je ionako blizu. – Sanja Katarina Wölk

-    Moje dijete je predškolac i ukoliko počne rad vrtića 11.5. sigurno neće ići u vrtić, prije svega zato šta ide u vrtić zadnje 4 godine, i da je normalna situacija ne bih je davala 5., 6.misec, a ni kroz lito. Neka dite godi još malo prije nego krene u školu! S druge strane ima puno roditelja koji vjerojatno neće imati izbora zbog posla tako da ipak kad tad trebamo krenuti prema normali. Mada ne razumin da vrtići rade, a dici ne dopuštaju boravak na igralištima na otvorenom, do daljnjega??? - M.A.

Za i protiv.

-    Ako epidemiološka situacija bude dopuštala poslat ću ga u vrtić. Razlog je što s popuštanjem mjera se povećava količina posla za posao koje trebam kroz dan obaviti, moguće je da se do tada već vratim na posao, a na kraju krajeva nedostaje mu socijalizacija s drugom djecom. -S.S.

Evo što kažu oni koji smatraju da će odluka s razlogom biti donesena.

-    Moje dijete ići će u školu jer smatram da je epidemiološka situacija takva da se život može  polako vraćati u normalu. Vjerujem da odluka o povratku u školu nije olako donesena i iako je vjerojatno potaknuta time što će većina roditelja opet raditi,  iza nje stoji i zdravstvena struka. Veliki je posao odrađen od strane učitelja, roditelja i djece u prošlih nekoliko tjedana, ali škola na daljinu ipak ne može u potpunosti zamijeniti onu pravu. – I. Perak

-    Definitivno se slažem s popuštanjem mjera, razloga je više. Djecu ću svakako redovno voditi na nastavu. Jedan od razloga je što osobno smatram da se problem s virusom neće riješiti nikako osim kolektivnim imunitetom. Kako su u ovom slučaju djeca manje podložna zarazi, rizik ne bi trebao biti velik. U slučaju da se i zaraze, odraditi će ju "na nogama", a tako i roditelji koji su dobra zdravlja i bez konkretnih kroničnih bolesti. S tim da smatram da se roditeljima koji imaju konkretan razloga za strah, mora ostaviti mogućnost održavanja nastave na daljinu do daljnjeg. - T.F.
 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena
  Information
  Podijeli
  Information

  Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close