Studeni 28, 2011 4060

Dva pehara osvojili Mure i Laik

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

S1500012 Small
Prošle subote točno u 13 sati sudac Zoran Mijat označio je zvukom trube početak največeg jadranskog klupskog natjecanja u lovu na lignje. Vrijeme koje više sličilo na ranojesensko omogućilo je idealne lovne uvjete za ribare koji su lovili u akvatoriju otoka Kaprija i Žirja. Sudjelovalo je 40 ekipa (77 natjecatelja) od toga su 32 prijavile ulov i ulovljeno je 29 kg liganja. Nakon natjecanja sudionici su se okupili u prostoriji MK Okit gdje je održano vaganje ulova, proglašenje pobjednika i druženje svih sudionika uz izvrsno pripremljene lignje šefova kuhinje Omera i Duška.

Osvojio je sve što se moglo osvojiti

Nakon što je osvojio hat-trick u lovu na tune pobjedama u Komiži, Vodicama i Jezerima, Zoran Srdarev "capt. Mure" sa svojim metom Dinkom Šprljanom „Laikom" osvojio je dva pehara i to za najviše ulovljenih liganja i najveću ulovoljenu lignju. Zanimljivo je da je na ovogodišnjem natjecanju Zoran sudjelovao pod startnim brojem 29, istim s kojim je osvojio Big Game Fishing u Komiži.

Neobičan ulov

Da se peškafondom osim lignji, sipa i hobotnica može uloviti orada dokazao je ravnatelj naše osnovne škole. Iako nije ušao u konkurenciju, ulovljeni primjerak orade od 30 dkg završio je kao i ostatak liganja na roštilju i slasno je pojeden.

Pehare su osvojili

3. mjesto - Tomi Španja i Branimir Skroza - 11 primjeraka ukupne težine 2200 gr
2. mjesto - Renato Juričev i Zvonimir Čičin Karlov - 12 primjeraka ukupne težine 2210 gr
1. mjesto – Zoran Srdarev (Mure) i Dinko Šprljan (Laik) - 18 primjeraka ukupne težine 6650 gr
Pehar za najtežu ulovljenu lignju (840 gr) osvojili su Zoran Srdarev i Dinko Šprljan

Ovom prilikom autor ovog članka zahvaljuje se meštrima od kužine Omeru i Dušku na najukusnije spremljenim lignjama koje je ikad jeo.

U videu ispod pogledajte kratki prilog sa natjecanja, razgovor sa pobjednicima, organizatorima i sudionikom natjecanja koji je sa peškafondom ulovio neobičan ulov

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg