Kolovoz 18, 2020 4794 HRT

Snalažljivi ugostitelji pronašli su "rupu" u odluci nacionalnog stožera pa rade do dva ujutro

Snalažljivi ugostitelji pronašli su "rupu" u odluci nacionalnog stožera pa rade do dva ujutro snimka zaslona HRT
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pola sata do ponoći. Mladi stranci žele se zabavljati po klubovima, ali neće moći ove noći. Zbog porasta broja zaraženih radno vrijeme barova je ograničeno.  Ekipa HRT-a provjerila je na splitskoj rivi kako se provode mlade tijekom noći i krše li se mjere Nacionalnog stožera.

Ne mogu u kafiće, ali zato mogu u restorane. Snalažljivi ugostitelji pronašli su "rupu" u odluci nacionalnog stožera i ma kakvu ponudu imali, mogu raditi do 2 sata. I mnogi ih zato smatraju novim potencijalnim žarištima.

Ali moglo bi ih biti pa iz Hrvatske gospodarske komore mole ugostitelje da se uozbilje i ne pokvare dosadašnje sjajne rezultate.

- Pokazali smo da možemo biti dobri, da možemo biti odgovorni i sada želimo da se svi i dalje nastavimo držati svih epidemioloških mjera jer samo je to put kako možemo produžiti turističku sezonu, govori Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore, HGK Split.

I uz preciznije smjernice - postaviti dobre temelje za sljedeću. Zna to i gospođa Anka, koju smo na rivi susreli nekoliko minuta poslije ponoći.

- Zatvaramo, spremamo sve, poštujemo pravila, ističe Anka Mikulić, vlasnica ugostiteljskog objekta.

Morat će se tako i ubuduće jer mladi željni zabave u Split ne prestaju stizati - i ovdje se, unatoč svemu, i dalje osjećaju sigurno. No pitanje je - do kada.

djelomob1.jpg