SDP TOP DESK
22 Kol 2020 24sata Pixabay
    1858

Djeca u školama će ipak morati nositi masku?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Subota, 22 Kolovoz 2020 20:08

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da bi i djeca starija od 11 morala nositi masku. Primorsko-goranska županija već nabavlja 22.000 maski za učenike osnovnih škola i vizire za srednjoškolce.Iako su do sada stručnjaci obiju organizacija naglašavali da mlađa djeca ne bi trebala nositi maske, sada kažu da bi se i to trebalo revidirati na područjima gdje dolazi do intenzivnog prijenosa virusa. 

U Njemačkoj su djeca već krenula s maskama u škole, a neke županije su također spremne na tu mjeru, barem za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce. Primorsko-goranska županija nije čekala Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje očito oklijeva oko donošenja mjera i preporuka za početak nastave godine (najavili su ih za ponedjeljak), već su razradili vlastite mjere. Županija je odlučila za sve učenike osnovnih škola nabaviti platnene maske, a za srednjoškolce vizire. Ta županija nabavlja ukupno 22.000 platnenih maski, sapune, dezinfekcijska sredstva i toplomjere.

Nastavnicima se sugerira da se što manje okupljaju u zbornicama, a upitno je i kako će se organizirati prehrana u blagovaonicama.

Izvor vijesti: 24sata

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close