Prosinac 29, 2020 5420

Unatoč velikim valovima i orkanskom jugu ruku pomoći nije nedostajalo

Dan nakon organskog juga u Srimi i lučici Stražara: Svaka čast našoj mladosti i vatrogascima na nesebičnoj pomoći

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Jučerašnje olujno nevrijeme nije poštedilo ni naš kraj. U nekim dijelovima je nestalo struje, jak vjetar rušio je reklamne stupove, riva je bila poplavljena, a prijavljeno je i više šteta ili potpuno potopljenih brodica u Vodicama, Srimi te na otoku Prviću. U borbi s vjetrom i velikim valovima ublažavanje štete trajalo je gotovo cijelu noć. Evo što smo zatekli jutro nakon.

-    Ovakvo jugo ne pamtim, nismo imali sličnu situaciju. Bili smo tu cilu večer, činili što smo mogli pa šteta nije velika, porazbijan je samo sa strana. Nažalost, jedan brod u blizini je skroz potopilo – kazao nam je vlasnik oštećene brodice kojeg smo zatekli na srimarskoj rivi netom nakon izvlačenja iste iz mora.

Burno je noćas bilo i u lučici Stražara. 

-    Vrime je noćas bilo čudno. Na mom brodu je strada špirun, a dva okolna broda su se odrišila. Uspjeli smo ih svezati kad se vjetar malo smirio. Brod mi je tu 20-ak godina, ali nikada nije bilo ovako. Zahvaljujem se svim ljudima i našoj mladosti koji su skakali sinoć po brodovima. Nisu se libili ničega. Skočili su kao '91. – kazao nam je Goran Babić, vlasnik brodice u lučici Stražara.

Uz našu mladost i ostale Vodičane od kojih ste neke mogli vidjeti u sinoćnjem prijenosu uživo i vodički vatrogasci su još jednom pokazali koliko je veliko njihovo nesebično srce. Hvala im! 

 

Isto nam prepričava i Zoran Pamuković koji ima brod privezan u lučici Stražara

-    Jugo je bilo jako i nije se moglo puno napraviti. Odlučio sam prebaciti brod u marinu, ali ga nisam odmah uspio upaliti, Nino Šurija mi je pritekao u pomoći, držali smo brodove u distanci da se ne oštete. – kaže nam Zoran Pamuković uz zahvalu svima na hrabrosti i volji da se pomogne.

Pogledajte više u video prilogu.

Tags
Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Prosinac 2020 18:03
djelomob1.jpg