Svibanj 17, 2021 4231

Hoće li mjesta s cijepljenim osobljem biti posebno označena?

Hoće li mjesta s cijepljenim osobljem biti posebno označena? Ilustracija: Arhiva/Pixabay
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja,  premašio je jedan milijun. Ukupno je  utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9%  ukupnog stanovništva, odnosno 30,0% odraslog stanovništva.

Neke zemlje već su krenule s povlasticama za cijepljenje, no mnogi se brinu gdje je granica između slobode izbora i ljudskih prava.

Stay safe naljepnica turistima jamči siguran epidemiološki boravak - a za sada ju je dobilo 13.000 objekata.

Hoće li uz tu naljepnicu uskoro stajati i neka drugačija gdje je većina zaposlenika – cijepljena?

Iz Nacionalnog stožera za sada nemaju komentara o označavanju mjesta gdje su zaposlene cijepljene osobe. 

"Tko želi, može se cijepit. Ukloliko ne želite, ne morate, želimo poslati poruku da smo sigurna destinacija", poručila je ministrica Brnjac.

Među hotelima koji imaju Stay safe in Croatia je i vodički hotel Olympia. 

Spomenimo, od 120 djelatnika hotela Olympia nedavno se cijepilo njih 95, a cijepljenje djelatnika nije samo u svrhu zaštite osoblja i gostiju hotela, nego dio ukupne odgovornosti.

-    Mi pokušavamo napraviti sve da zaštitimo osoblje i goste, poštivamo sve potrebne protokole jer jedino s cijepljenjem i pridržavanjem mjera izaći ćemo iz ove situacije. Što se tiče dodatne oznake u hotelu, ili o bedževima na osoblju koje je cijepljeno za sada nismo razmišljali – rekao nam je direktor Darko Bastić

[jux_youtube_pro id=2]

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Svibanj 2021 00:49
djelomob1.jpg