Lipanj 03, 2014 6816

Vodiški kvadar: Više od stoljeća vodičke povijesti kroz fotografije

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Vodičanin Tonći Juričev-Grgin, bavi se interesantnim ali jako lijepim hobijem – skupljanjem starih fotografija grada Vodica. Više od 20 godina prikupljanja fotografija starih Vodica, koje su mu ustupili naši sumještani i obližnji muzeji rezultiralo je izdavanjem foto-mape „Vodiški kvadar" koja sadrži 65 fotografija na kojima je prikazana povijest Vodica od 1898. godine.

- Do fotografija sam dolazio na razne načine pa čak i odlazeći kod starijih građana Vodica, koji su imali te fotografije u svojim privatnim albumima. Sve fotografije za sada imaju svoj naziv, mjesto i vrijeme kada su fotografirane a planiram koliko je to moguće da fotografiju prati i kratka priča – kazao nam je Tonći Juričev-Grgin.

- Fotografije su štampane na kvalitetnom debljem fotopapiru veličine 45*32 cm, a uokvirene mogu ukrašavati vaše domove, poslovne prostore, ugostiteljske objekte, hotele i sl.

Grad Vodice je sufinancirao tiskanje mape a zauzvrat sam ja poklonio Gradu 15 mapa. Grad će pokloniti po jednu mapu knjižnicama u Vodicama i Šibeniku, Muzeju grada Šibenika i Turističkoj zajednici Vodice, Zavodu za zaštitu spomenika kulture te nekim udrugama.

Inače, mapu fotografija možete slobodno razgledati i kupiti, a kupiti možete i pojedinačne fotografije iz mape kontaktirajući Tonća na broj 091 785 2818 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također, Tonći poziva sve građane Vodica i okolice koji u privatnoj obiteljskoj kolekciji posjeduju stare fotografije grada i okolice da ga kontaktiraju, kako bi mapa vrijednih fotografija bila obogaćena.

Dio fotografije iz vrijedne foto mape "Vodiški kvadar" pogledajte ispod

{jlex-jlex}vodiskikvadar!folio!picasa!102061835445694819481%2FVodiskiKvadar{/jlex}

Tags
djelomob1.jpg