Srpanj 01, 2021 4094

Demantij na preneseni teskt

Nevjerojatno je, koliko neki, „takozvani novinari“, mogu napraviti zla pisanjem neistina samo radi objavljivanja senzacijskih vijest i ostvarivanja osobne koristi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nedavno smo prenijeli članak s portala Agroklub ni sami ne vjerujući da je to moguće. Radi se o carinjenju i dodatnom oporezivanju medalja maslinara osvojenih na Međunarodnom natjecanju u New Yorku. Danas je od našeg sumještanina Damira Buntića, tajnika Udruge dalmatinskih uljara stigao dematintij istog članka kojeg u cijelosti prenosimo ispod

Iza ovoga demantija ja stojim: imenom i prezimenom Damir Buntić, moralno i materijalno i takozvane novinare koji unose zlu krv u maslinarsku zajednicu (po tko zna koji put) treba razotkriti i diskriminirati. Ako je resorno Ministarstvo od reagiralo nikad brže, pozitivno rješenje „odmah“ nađeno, puno ljudi se uključilo da pomogne i dalo trud koji je urodio plodom, čemu onda naslov: : „Hrvatski maslinari moraju platiti carinu za medalje osvojene u New Yorku!?“ umjesto „Maslinari i Ministarstvo poljoprivrede našli ekspresno rješenje da se ne plati carina i PDV na nagrade iz NY“, zbog čega je kod nas samo loša vijest dobra vijest? Da li kreatori ovakvih dezinformacija trebaju ogovarati za iste??

Ovaj takozvani novinar, je sve znao više od 24 sata prije objave vijesti, špijunirao je grupu na WhatsApp-u za što imamo sve materijalne dokaze, ipak je ovu senzacijske fejk vijesti objavio radi ostvarivanja svojih najadnijih poriva i ostvarivanja materijalne dobiti.

Naslov:  Nevjerojatno je, koliko neki, „takozvani novinari“, mogu napraviti zla pisanjem neistina samo radi objavljivanja senzacijskih vijest i ostvarivanja osobne koristi

„Takozvani novinar“, Nedjeljko Jusup, imao je sve pravovremene informacije, da bi na kraju sve iskrivio i lažima po tko zna koji put unio zlu krv među maslinarsku zajednicu Hrvatske. Prije je već uspio posvađati maslinare Istre i Dalmacije, Dalmacije i Dalmacije, Panele i Maslinare i da ne nabrajam dalje.

Ovakvim „takozvani novinari“ treba zabraniti ubuduće bilo kakvo objavljivanje bilo kakvog teksta o maslinama, maslinarima i maslinovom ulju.

Kronologija događanja:

  1. Vijest o naplati carine i PDV-a je zatekla dobitnike nagrada, te je u istom danu dogovoreno preko WhatsApp grupe da će se poduzeti koraci prema MP i isto kontaktirati. Rečeno je također da ukoliko ne naiđemo na sluh od strane resornog ministarstva i vlade da ćemo poduzeti medijske korake i obavijestiti javnost o svemu.
  2. Poslat je mail u ime Udruge dalmatinskih uljara Ministrici Vučković, petak 25.6. u 15:05
  3. U 16:45 isti dan, Ministrica Vučković je javila da je poduzela sve korake prema carini
  4. U 16:54 isti dan, sam stavio na grupu obavijest o pozivu ministrice, o njenom razgovoru sa carinom kao i o želji da se nađe sa svim dobitnicima nagrada iz NY u Zagrebu ili Splitu 5.7.
  5. U nedjelju 27.6. u 21:08 ponovo je zvala Ministrica da je nađeno rješenje i da će nas kontaktirati carina vezano za dokumentaciju koju trebamo pripremiti
  6. Isti dan u 22:13 sam stavio obavijest o razgovoru, „da je sve riješeno te da će mi se javiti sutra“
  7. U utorak izlazi članak, takozvanog novinara, koji je član grupe i imao je sve informacije, ali koji radi svojih jadnih niskih pobuda, vjerojatno nije bio zadovoljan raspletom situacije, te svojim pisanjem je htio naštetiti nastaloj sinergiji i brzom rješenju situacije.

Za sve gore navedeno postoje materijalni dokazi!Ispriku ne trebam od gore navedenog takozvanog novinara, od redakcije Agro kluba očekujem veću kontrolu objavljivanja sličnih vijesti.

Za lažne vijesti netko treba odgovarati!

S poštovanjem,

Tajnik Udruge dalmatinskih uljara

Damir Buntić

 

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Srpanj 2021 14:25
djelomob1.jpg