Lipanj 12, 2014 3623

Plaže spremne za kupače: Službeno započela sezona kupanja u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas su na Plavoj plaži u Vodicama i plaži u Srimi podigute Plave zastave, simboli kristalno čistog mora i zajamčene sigurnosti kupača. Plavu zastavu na vodičkoj gradskoj plaži podigla je gospođa Tanja Stepanova, vjerna gošća iz Rusije koja već nekoliko godina ljetuje u Vodicama i kupa se na Plavoj plaži. Prilikom odabira svoje destinacije za godišnji odmor obitelj gospođe Stepanove odabrala je Vodice upravo zbog Plave zastave i onoga što ona podrazumijeva. Zadovoljni plažom i boravkom u Vodicama privukli su i svoje brojne prijatelje iz Rusije da dođu i ljetuju u Vodicama.

 

Nakon već podignute Plave zastave u vodičkoj Marini, jutrošnjim događajem i službeno je započela sigurna i ugodna sezona kupanja u Vodicama. Naime, plaže na kojima se vijori Plava zastava imaju organiziranu spasilačku službu i redovite kontrole kakvoće morske vode.
Grad Vodice ove je godine uložio više od 600.000,00 kuna za uređenje obalnog pojasa i plaža u Srimi i Vodicama. Osim formiranja kupališne i sunčališne zone plažnim materijalom, uređene su i tri rive. Tako je uređena riva na poluotoku Punta u Vodicama i dvije rive u Srimi, a saniran je dio šenice u središtu Srime.

Izvor vijesti: Grad Vodice / Naslovna fotografija: Grad Vodice /Galerija fotografija: Infovodice

djelomob1.jpg