Srpanj 24, 2021 2276 Pixabay

Sve je izglednije cijepljenje trećom dozom na jesen

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

S cijepljenjem trećom dozom već su krenule zemlje koje su svoje stanovništvo cijepile ranije s kineskim cjepivom. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji kazao da je vjerojatno da će se s trećom dozom ići i kod nas, dok je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić dodala da će odluka ovisiti o rezultatima studija koje se provode.

"Vrlo je vjerojatno da će se početi cijepiti trećom dozom, neke zemlje su počele, mogu vam spomenuti Tursku i Mađarsku. To je najčešće kod kineskog cjepiva. Jučer sam saznao da i Mađarska ide u to. Kada ćemo početi cijepiti s trećom dozom nitko to ne zna. To je pitanje na koje znanost trebaju dati odgovor, vrlo je vjerojatno da će se ići no ne zna se kada", kazao je Capak. 

Markotić je kazala da se i na razini EU također raspravlja o tome i da nitko ne zna i nema studija koje bi kazale treba li se sada cijepiti ili ne trećom dozom. "Prate se sve studije. Nema podataka da se sada treba cijepiti trećom dozom", dodala je Markotić. Kazala je da će se i u nove generacije cjepiva uzimati u obzir i delta varijanta.  

Izvor: Večernji list

djelomob1.jpg