Ožujak 23, 2012 4054

Autobusima dozvoljen promet rivom do hotela Punta, osim ljeti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

punta
Gradsko vijeće Vodica jednoglasno je donijelo novu odluku kojom se ponovno dozvoljava turističkim autobusima prometovanje rivom u suprotnom smjeru do poluotoka Punta, na kojem je smješten istoimeni hotel s depadansama i još nekoliko manjih obiteljskih hotela. Autobusi će ovom trasom moći prometovati tijekom cijele godine u vremenu od 03 do 18 sati, osim u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Na ovu odluku Gradskog vijeća svoju suglasnost još treba dati Policija.

RIVA JEDINI PUT

Za podsjetnik kako je već desetljećima u Vodicama najveći prometni problem nepostojanje prilaznog puta s gabaritima za prolaz turističkih autobusa do poluotoka Punta. Svih proteklih godina dozvoljavalo se prometovanje rivom u suprotnom smjeru, jedini mogućim putem, da bi od 1. listopada prošle godine takav režim prometovanja Gradsko vijeće svojom odlukom stavilo izvan snage. Zbog nemogućnosti prijevoza autobusom gostiju do hotela Punta, tvrtki „Hoteli Vodice" otkazani su bili već dogovoreni brojni aranžmani iz Velike Britanije i još nekih europskih zemalja, a gubitak gostiju i pad poslovanja prijetio je i otpuštanjem zaposlenika.

OSTVARUJU NAJVEĆI BROJ NOĆENJA

Jedan od ključnih zagovornika na sjednici Gradskog vijeća da se autobusima ponovno dozvoli prometovanje rivom, bila je gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

- Hoteli „Vodice" su hotelska kuća s najvećim brojem ostvarenih noćenja u Vodicama. Ona uredno podmiruje sve svoje obveze prema Državi i Gradu. Sigurno da bi se ostanak zabrane prometovanja odrazio i na njihovo lošije poslovanje i daljnji gubitak turističkog imidža, a time i na manji broj gostiju u Vodicama. Ujedno, tvrtka Hoteli Vodice najavila je i mogućnost otvaranja sudskog postupka radi naknade pretrpljene štete prema Gradu, ako se ne dozvoli prometovanje autobusa – kazala je vodička gradonačelnica. (atl)

Vijest i slika preneseni sa internet portala Šibenskog novog tjednika (www.novi-tjednik.hr)

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg