Rujan 24, 2021 2754

Do danas je ostvareno ukupno 1.030.000 noćenja, a trenutno je u Vodicama registrirano oko 1800 gostiju

Sezona oborila očekivanja: “Za sada nije izostala ni posezona, nadamo se pozitivnom trendu i u nastavku godine”

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Ljeto je kalendarski gotovo, a turistički rezultati, posebice u glavnom dijelu sezone kao i u periodu nakon „špice“ su odlični. Dobar trend nastavio se i u dosadašnjem dijelu rujna te se iz Turističke zajednice nadaju dobroj posezoni. Planiran je promet na nivou 60 % od 2019. godine, a ova će godina zasigurno biti i iznad očekivanog.

-    Za sada smo na  59 % više u dolascima i 45 % više u noćenjima kad gledamo razdoblje od početka godine, u odnosu na 2020. godinu. Ove godine u odnosu na prošlu posebno je vidljiv oporavak hotelskog smještaja (+ 113 %), što je logično jer u odnosu na 2020. situacija je bila dosta povoljnija, kazala nam je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ grada Vodica.

Isto tako i domaćinstva i kampovi su u odnosu na prošlu godinu ostvarili veliki porast. Kad gledamo 2019. ukupno od početka godine do danas smo na 62 % u dolascima i  71 %  u noćenjima, s tim da su ostvarenja u domaćinstvima na 76 %; hotela na 65 % te kampovi na 82 %.

Do danas je ostvareno ukupno 1.030.000 noćenja, a trenutno je u Vodicama registrirano oko 1800 gostiju.

-    U glavnom dijelu sezone od 24. srpnja do 15. kolovoza zaista se nije mogao pronaći slobodan krevet u Vodicama, a dobar je trend nastavljen i sljedeći tjedan. Za razliku od prošle godine nije izostala ni posezona i nadamo se pozitivnom trendu i u nastavku godine. U mjesecu rujnu bilježimo promet na razini preko 80 % od 2019.g.

I ove godine prilagođavali su se važećim mjerama. Posebna pozornost bila je na sigurnosti i informiranju gostiju. Od početka sezone imali smo punkt za testiranje gostiju, za one koji su trebali testove za povratak kući, sve kako bi im boravak bio što ugodniji.

-    S obzirom na mjere, pratili smo situaciju na dnevnoj bazi, programe smo prilagođavali, a nažalost iza 24. srpnja neke smo odgodili, a neke i otkazali – posebno veće poput fešte. Održali smo programe Street festivala, Jazz & Blues festivala te veći dio programa Đardin je IN i koncerte. 

U ovom posezonskom razdoblju u suradnji sa svojim subjektima kreće projekt vodičke Turističke zajednice 'Inspirirano Faustom' te novi 'U Vodice po zdravlje' kojima će nastojati privući posjetitelje posebnim sadržajima koje Vodice nude.-    Uključujemo se time i u projekt MINTS-a – Mjesec hrvatskog turizma. Osim toga slijede  Kreativni dani Fausta Vrančića, zatim Gabrin maraton, Regata Jabuka, a planiramo i program za Advent u Vodicama te vjerujemo da ćemo ga ove godine realizirati. Nastavljamo i s projektom IQM Destination Vodice, uključujemo nove partnere i planiramo radionice za dionike. Ovo je vrijeme i za rezime sezone i pripremu za sljedeću, istaknula je direktorica Franin Pečarica.

Tags
djelomob1.jpg