Srpanj 11, 2014 5966

Foto: U Vodicama otvorena izložba skulptura "Getsemani – Golgota"

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Vodice je bogatije za još jedan izložbeni prostor. U vrtu našeg mještanina i samoukog umjetnika Jole Mateše Bumbe odnedavno otvorena je izložba skulptura pod nazivom "Getsmani – Golgota"

Skoro sve skulpture izložene u ovom vrtu rađene su od prirodnog materijala, iz drva masline te prikazuju Isusovu muku.

 Najstariju među njima "Nada hrvatske" izradio sam davne 2000. godine, dakle prije 14 godina, a maslina kao izvor života bio je logičan izbor za moje skulpture. - kazao nam je Jole Mateša koji ističe kako će se ovaj vrt tijekom vremena nadopunjavati i nadograđivati.

P1270316

Pored bunje koju sam nedavno dovršio u koju trebam još postaviti instalaciju "Vodiške obitelji", postavio sam krunu bunara koja se prije nalazila na Rudini.
Prvotno sam zamislio unutar krune posaditi cvijeće a sada sam došao na ideju da unutar krune iskopam mali bunar - nastavlja neumorni Jole kojem je velika želja napraviti skulpturu sv. Ivana Pavla II, samo da uspije naći odgovarajuće stablo masline.

Svaka skulptura u vrtu ima tablu sa objašnjenjem na sedam jezika a u planu je izrada prigodne brošure sa izložbenim eksponatima, te bi posjetitelji tu brošuru mogli i ponijeti sa sobom.

Vrt za posjetitelje otvoren je cijeli dan do 22 sata navečer, kada se gase svjetla i zatvara vrt.

Ulaz u vrt je besplatan a ukoliko se nalazim u vrtu rado ću popričati sa posjetiteljima, dati im dodatna objašnjenja i ako ožedne ponuditi ih sa pićem, istaknuo je na kraju Jole

Fotogaleriju vrta možete pogledati ispod mape lokacije izložbenog vrta

 

{gmapfp id="53" zmap="15" hmap="400" lmap="750"}

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Srpanj 2014 22:00
djelomob1.jpg