Srpanj 13, 2014 3705

Video: Vodičanima i njihovim gostima predstavljena Župa Vidonje, domaćin sljedećeg “XV Vodičkog Festivala Žudija”

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Po prvi puta u subotu, 12. 07. 2014 na Obali Vladimira Nazora na guvnu se prigodnim programom predstavio domaćin sljedećeg "XV. Vodičkog Festivala Žudija": Župa Vidonje iz doline Neretve.

Župa Vidonje, domaćin "XV. Vodičkog festivala žudija", predstavio se sa svojom turističkom ponudom, a posjetitelji su osjetili i dio atmosfere korizmenog vremena kroz nastup crkvenih pučkih pjevača, te uživali u gastronomskim delicijama doline Neretve.

Također, prikazan je i film Šime Strikomana „XIV. Vodički festival žudija" snimljen na ovogodišnjem festivalu u Vrlici, a gradom su prodefilirali Vodički žudiji koji su ujedno i organizatori ove manifestacije.

Ova manifestacija će se nastaviti svake godine s predstavljanjem nove župe domaćina, te tako pridonijeti popularizaciji tradicije žudijskih običaja, ali i upotpuniti kulturni program Grada Vodica.

Prigodom predstavljanja domaćina sljedećeg "XV. Vodičkog Festivala Žudija" snimili smo kratki video te smo upitali dogradonačelnika Luku Lipića i Šimu Strikomana, idejnog začetnika Vodičkog festivala žudija o ideji da se tijekom turističke sezone, Vodički žudiji svojim izlascima ili na neki drugi način češće uključe u svoju promociju a time i promociju samih Vodica

Video pogledajte gore a fotogaleriju dolje

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Srpanj 2014 15:05
djelomob1.jpg