Srpanj 13, 2014 4721

Foto: Atelje i izložbeni prostor "Tonči" otvoren za posjetitelje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U subotu 12.07. svečano je otvoren atelje i izložbeni prostor "Tonči" gospodina Tončija Juričev Grgina, člana Likovne udruge More.
Galerija je otvorena u kući gospodina Tonća (ulici fra Pija Fržopa 3 -preko puta Dječjeg vrtića Tamaris) a u njoj su osim radova udruge More izloženi i radovi ostalih umjetnika.

Osim likovnih djela, u galeriji će bit izložen i etnografski materijal, narodne nošnje, alati i drugi svjedoci narodne baštine.

Namjera mi je da se pokaže naša baština u svim aspektima, u fotografiji, slikama, narodnoj nošnji – kazao je Tonči Juričev Grgin

Prostor je prije svega izložbeni a bit će i radni tako da možemo pokazati to što smo bili prije i što radimo sada. Ovaj atelje će se stalno popunjavati te pozivam svoje sumještane ako u svojoj arhivi imaju fotografije, umjetnine i neku svoju "priču" vezanu za vodičku povijest da mi se obrate kako bi ih uključio u izložbeni prostor.

Isto tako ova galerija će biti u funkciji turizma jer je stvarno krajnje vrijeme da počnemo pokazivati nešto vlastitoga. Ljudi koji dođu ovdje, nisu došli radi onoga što imaju doma, nego dolaze radi nečeg specifičnog, autentičnog. Nudimo im pivu, coca colu, čevape, a to mogu naći bilo gdje, mi moramo nešto posebnoga ponuditi – ističe Tonći te naglašava da je ulaz u galeriju besplatan a radno vrijeme galerije je od 18 do 01 sat.

Galerija će biti otvorena i zimi, odnosno kako naglašava Tonći, dok u njoj bude ugodno boraviti.

Ova hvalevrijedna inicijativa pokretanja izložbeno galerijskog prostora gosp. Tonća prepoznata je i od strane Grada Vodica, koji je i sufinancirao rad Galerije

U galeriji su za sada izloženi radovi:
Marije Juričev Barbin, Hana Flerin Dunatov (slike posudila Branka Pušec), Boško Fržop, Danijel Srdarev, Franjo Romić, Josip Zanze, Anita Franin Pečarica, Cvita Juričev, Mihoković Vladimir i Tonči Juričev GrginFotogaleriju izložbenog prostora pogledajte ispod mape lokacije galerije

{gmapfp id="54" zmap="15" hmap="400" lmap="750"}

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Srpanj 2014 16:22
djelomob1.jpg