Srpanj 28, 2014 5035

Napokon red u Luci Stražara: Upravljanje preuzela Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Lučka uprava Šibensko – kninske županije dobila je koncesiju na upravljanje Lukom Stražara a vodička Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata ovaj je mjesec potpisala ugovor s Lučkom upravom da će o Luci Stražara voditi red i da će s istom upravljati.

Korištenje vezova u Luci Stražara predviđeno je za stanovništvo grada Vodica, odnosno za vlasnike koji imaju prebivalište u gradu Vodicama te da je brod registriran u Šibensko – kninskoj županiji.

U luci zapisano je oko 145 plovila te sva plovila su fotografirana, postavljen je video nadzor a svi korisnici brodova će dobiti ugovor na 3 godine koji će potpisati u Lučkoj upravi Šibensko – kninske županije. Vlasnici brodova po pravilniku Lučke uprave ne mogu vezove nikome iznajmljivati ili davati na upotrebu drugim osobama, znači konačno je doveden jedan red pod kontrolom udruge HBDDR-a – kazao je Alen Juričev Martinčev, tajnik udruge UHBDDR-a

Za mještane otoka Prvića ispod dizalice osigurana su četiri veza za utovar i istovar robe. Također, za mještane otoka Prvića na srednjem gatu postavljen je 12 m plivajući ponton sa sedam vezova, koje stanovnici Prvića mogu koristiti ako trebaju nešto obaviti u Vodicama ili Šibeniku, nastavlja Alen te ističe kako će na jesen krenuti rekonstrukcija srednjeg gata koji je sad u vrlo lošem stanju.

Osim toga u planu je postavljanje valobrana kako bi se luka zaštitila od juga a u suradnji sa Gradom Vodice planirano je na vanjski dio lukobrana postaviti rasvjetu tako da će „Stražara" sljedeću sezonu biti jedna pristojna komunalna luka.

Također, prema pravilniku Lučke uprave i ovlastima koje ima UHBDDR, radi boljeg korištenja luke, može doći do pomicanja brodova sa jednog veza na drugi – zaključuje Alen te korisnike vezova poziva na suradnju i umoljava ih da se drže pravilnika Lučke uprave jer će u protivnom doći do situacije da će pojedinci zbog nepridržavanja pravilnika izgubiti svoj vez.

Sve informacije vezane za Luku Stražara možete dobiti na broj 095 245 2121

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Srpanj 2014 19:51
djelomob1.jpg