Ožujak 02, 2022 14014

Putin seli članove obitelji u nuklearni bunker u Sibiru?, imamo li atomska skloništa?

Putin seli članove obitelji u nuklearni bunker u Sibiru?, imamo li atomska skloništa? Unsplash / Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

RUSKA agresija na Ukrajinu je u Saboru bila glavna tema slobodnih govora zastupničkih klubova pa je Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) pozvao na aktiviranje dodatnih pričuvnih vojnika, a nezavisni Hrvoje Zekanović propitivao spremnost atomskih skloništa.

Sačić je tako upozorio da je Hrvatska slanjem oružja u Ukrajinu došla na "listu smrtonosnih neprijatelja Putina", ističući da toga svi moramo biti svjesni jer je riječ o ozbiljnim stvarima te zazivajući aktiviranje dodatnih vojnih pričuvnika.

"Je li Hrvatska već involvirana u ovaj ratni sukob? Po meni čak i je jer ako će poslati 124 milijuna kuna vrijedno oružje u Ukrajinu, onda je Hrvatska indirektno u ovom sukobu", ustvrdio je Zekanović.

Napomenuo je da je ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio i atomskim oružjem, upitavši ima li Hrvatska spremna atomska skloništa i u kojem su stanju. - piše Index.hr

Isti portal objavio je članak kako predsjednik Vladimir Putin posljednjih nekoliko dana premješta članove obitelji u "podzemni grad" u Sibiru, što tvrdi ruski politolog.

Radi se o luksuznom bunkeru visoke tehnologije koji se nalazi u gorju Altaj, a izgrađen je za slučaj nuklearnog rata, rekao je politolog Valerij Solovej (61), bivši profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO).

Solovej je ranije tvrdio da Putin pati od zdravstvenih problema koje skriva od ruske javnosti i da je, zajedno sa svojim ministrom obrane, sudjelovao u čudnim šamanskim ritualima.

 "Za vikend je obitelj predsjednika Putina evakuirana u poseban bunker"

Neki stručnjaci iz Rusije kažu da je Solovej teoretičar zavjere i prevarant, a prošloga su tjedna tog bivšeg profesora ruske vlasti ispitivale sedam sati zbog optužbi koje je iznio o Putinovom zdravstvenom i psihičkom stanju, piše Daily Mail.

"Za vikend je obitelj predsjednika Putina evakuirana u poseban bunker pripremljen za slučaj nuklearnog rata. Bunker se nalazi u Republici Altaj. Zapravo, to nije bunker, nego cijeli podzemni grad, opremljen najnovijom tehnologijom", rekao je Solovej.

"Nadam se da vam ovo nešto pokazuje - da predsjednik šalje svoju obitelj u bunker", dodao je.

Solovej nije kazao o kojim se članovima Putinove obitelji radi, no prije je naveo kako je gimnastičarka Alina Kabajeva (38) tajna supruga ruskog čelnika.

"To je njegova prava obitelj, a Alina može utjecati na njegove odluke', rekao je prošle godine.

Putin ima dvije odrasle kćeri - genetičarku Mariju Voroncovu (36) i Katerinu Tihonovu (35), plesačicu koja je postala matematičarka.

Neka izvješća navode da ima i kćer Luizu Rozovu (18), iz prethodne veze sa Svetlanom Krivonogih (45), čistačicom koja je kasnije postala bogatašica. Prema glasinama, također ima djecu s Kabajevom, no to Kremlj demantira.

Za kraj dodajmo kako na području Grada Vodica nema skloništa.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Ožujak 2022 12:59
djelomob1.jpg