Srpanj 03, 2022 2386

Apel vlasnicima pasa: Pokupite "minuli rad" svojih ljubimaca za sobom

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Premda se kultura izvođenja pasa u šetnju kod Vodičana i njihovih gostiju popravila i dalje ima mnogo onih koji ne pokupe "minuli rad" svojih ljubimaca za sobom.

U više navrata smo pisali o tome kako pseća kakica može prenositi bakterije i parazite koji su štetni za druge kućne ljubimce i ljude. Hoćete li pokupiti pseću kakicu ili ne, govori isključivo o vama i vašoj kulturi. Odgovoran vlasnik psa i ekološki osviještena osoba će sigurno pokupiti za svojim psom jer je to ispravno.

Razlog zašto ponovo apeliramo na vlasnike da kupe izmet za svojim psima je mail naše čitateljice

- Ni jedne godine kao ove na potezu Plava plaža - Tribunj nije bilo toliko pasa. Vlasnici hodaju sa svojim psima slobodno između turista i to je strašno. Seru i pišaju gdje stignu. Da ne bude zabune pa da mislite da mrzim životinje. Naprotiv, volim ih. U Vodicama postoji tako lijep dio mora gdje se mogu kupati i to je plaža za njih. – piše nam čitateljica

Drugi nas mještanin obavještava kako je napadnut od psa na javnoj plaži

Spomenimo da u gradu Vodice postavljene su specijalne posude na javnoj površini za odlaganje psećeg izmeta na više mjesta i na taj način olakšao zbrinjavanje istog.

Također moramo naglasiti da je za takav prekršaj predviđena kazna od 500 - 1000 kn

djelomob1.jpg