Rujan 10, 2014 3345

Koči li nedostatak inspektorskog kadra riješenje problema buke u Vodicama?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iako su na snazi odluke Gradskog vijeća o najvećoj dopuštenoj razini buke od 70 dB u svim ugostiteljskim objektima i da je u zonama u kojima prevladavaju pretežito smještajni kapaciteti, upotreba elektroakustičnih i akustičnih uređaja na otvorenom dopuštena do 24 sata a u centru mjesta do 1:30, dugogodišnji problem buke u Vodicama za vrijeme turističke sezone nije riješen.

O tom problemu bilo je govora i na 10. sjednici GV-a koja se održala prošli ponedjeljak.

   Od buke se u Vodicama ne može živjeti, onaj iz Blata čuje "Hacijendu", onaj iz "Hacijende" čuje "Huku" a ove sezone podnesena je samo jedna prijava jednom ugostiteljskom obrtu za preglasno puštanje glazbe kazao je nezavisni vijećnik Šime Bilan na zadnjoj sjednici GV-a, koji ne vjeruje da Grad Vodice ne može učinkovito riješiti stalnoprisutni problem buke tijekom turističke sezone u Vodicama.

   Novim ustrojem ove vlade od Nove godine na području cijele ŠK županije djeluje samo jedan turistički inspektor. Prije je bila drugačija situacija kada je bilo i deset puta više turističkih inspektora na terenu, pa su mogli biti učinkovitiji. Grad nema ovlasti da djeluje dok ne dobije vjerodostojni dokument sanitarnog, turističkog inspektora i policije – kazala je gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev, te je uputila poziv članovima vodičkog SDP-a koji su upoznati sa konkretnim problemima našeg Grada da koliko god mogu, svojim utjecajem ukažu vladajućima na razini države da povećaju broj inspektora tokom turističke sezone i na taj način ubrzaju riješenje problema buke, kao gorućeg problema Vodica.

Sve o raspravi 5. točke "Odluka o izmjeni Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti" 10. sjednice GV-a pogledajte u video zapisu gore.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Rujan 2014 00:56
djelomob1.jpg