Rujan 12, 2014 5921

Foto: Pokloni i zahvalnica za 30 godina vjernosti i odabira Vodica kao svog mjesta za odmor

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Njemački bračni par Barbel i Hans Helmut Hennecke u Srimu se vraćaju svako ljeto i to već 30 godina odsjedaju kod obitelji Gulin. Uz ugodno druženje, direktorica TZ Vodice Anita Franin Pečarica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev danas su ovim vjernim gostima uručili prigodne autohtone poklone i zahvalnicu za vjernost.

– U Hrvatsku smo došli prije 34 godine a u Srimu smo došli prije 30 godina, i od tada se svake godine vraćamo - kazao je simpatični njemački par kojemu je Srima postala drugi dom.

Na pitanje gradonačelnice Vodica, što je razlog zašto se svake godine vraćaju u Srimu, gospodin Helmut je odgovorio: Ovdašnji srdačni i prijateljski ljudi su najveći razlog zašto se svake godine rado vraćamo pa tek onda more, sunce i prirodne ljepote.

- Kad smo prvi put prije 30 godina došli u goste kod obitelji Gulin, oduševila nas je srdačnost te gostoljubivost domaćina i od tada neizostavno dolazimo svake godine ovdje na ljetovanje – nastavio je gospodin Helmut, inače dugogodišnji inženjer u Bayernu, koji je tijekom Domovinskog rata više puta organizirao pomoć u ljekovima za Vodice.

zahvalnica06

Na današnjem susretu u uredu Turističke zajednice bio je i Gordan Gulin kod kojeg njemački bračni par odsjeda.

-Bračni par Hennecke su nam više od turista i postali smo jako dobri prijatelji, kazao je Gordan Gulin koji ističe kako Helmut i njegova supruga Barbel svake godine kad se vrate sa odmora iz Hrvatske, za svoje mnogobrojne prijatelje organiziraju "Dalmatinsku večer" gdje uz naše delicije i fotografije sa ljetovanja njemačkim gostima promoviraju Vodice i Srimu.

Na kraju spomenimo kako na današnji dan bračni par Henncke slavi 50. obljetnicu braka koju su  proslavili u društvu svojih srimarskih domaćina.

Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Rujan 2014 00:05