Lipanj 18, 2012 4154

Najezda bezopasnih mušica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

musice
Najezda kukaca koja traje zadnja dva dana u Vodicama, nije opasna za ljude. Kako javlja Radio Šibenik rijeć je o mušicama iz porodice hironimida.

"Riječ je o kukcima koji su vrlo slični komarcima, ali se ne tretiraju i nisu opasni za zdravlje ljudi. Njihove ličinke se koriste za hranu akvarijskim ribicama i tipične su crvene boje. Pojava mušica iz porodice hironimida zamijećena je u Šibeniku i Vodicama, a jednaku pojavu imali smo i prije sedam godina. Njihova pojava će biti kratka, za nekoliko dana ih više neće biti.", rekao je dr. Željko Huljev iz službe epidemiologije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije.

Poslove tretiranja komaraca na području Šibenika i priobalja Šibensko-kninske županije tvrtka As Eko počet će provoditi ovog tjedna. "Ranijih dana nismo mogli obavljati zamagljivanje komaraca na području Šibenika, zbog niskih noćnih temperatura. Tek sada kada su temperature više od 20 stupnjeva Celzijusa, taj posao možemo kvalitetno obaviti. Populacija komaraca ove godine će biti znatno veća nego lani, zbog kišnog proljetnog razdoblja.", kaže Damir Vrvilo, direktor As Eka.

Iz As Eka, ponavljaju upozorenje građanima da isprazne sve spremnike i posude u kojima se može zadržati voda, jer se u njima komarci razmnožavaju. Također, treba urediti okoliš kuća i zgrada, jer se komarci tijekom vrućina skrivaju u gustim nasadima.

Vijest i slika preneseni sa portala Radio Šibenika

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg