Rujan 20, 2022 983

Vlada zamrzla cijene osnovnih namirnica, trgovci našli način kako da zaobiđu uredbu

Vlada zamrzla cijene osnovnih namirnica, trgovci našli način kako da zaobiđu uredbu Ilustracija / Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Premijer Andrej Plenković prije dva tjedna predstavio je mjere kojima Vlada pomaže građanima i poduzetnicima u okolnostima velike inflacije i poskupljenja energenata i općih proizvoda.

Tako je ograničena cijena devet proizvoda. I to na šest mjeseci. Plenković je kazao kako su cijene dogovorili s trgovačkim lancima te kako se radi o stvarima koji ljudi najviše kupuju.

Kao i obično, ograničavanjem cijena najviše su pogođeni mali trgovci, koji su kako bi izbjegli gubitke, odlučili povući s polica poneke od artikala koji su se našli na Vladinom popisu.

Drugi su se snašli pa našli način na koji će zaobići tu uredbu.

Tako nam se javila mještanka koja je primijetila nepravilnost u jednoj vodičkoj trgovini.

- Vlada je ograničila cijenu pileta na 24,99 kn, a trgovci su brže bolje našli caku na kojoj će "neprimjetno" zaraditi, a to je da umjesto cijelo pile na račun stavljaju "pola pileta" i to po skupljoj cijeni. Ovo nije u redu, kupljeno je cijelo pile, vidi se i po kg koliko ima - javila nam je čitateljica (podaci poznati redakciji) - priloživši račun uz dopis

Spomenimo kako je Vlada sovom uredbom ograničila prodajnu cijenu ulja, mlijeka, glatkog i oštrog brašna, šečera, cijelog pileta, svinjskog vrata s kosti, svinjskog vrata bez kosti i miješanog mlijevenog mesa.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Rujan 2022 14:08
djelomob1.jpg