Rujan 16, 2014 4930

Foto: U Vodicama obilježena 23. obljetnica spomendana rujanskog rata

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Predstavljanjem naoružanja i opreme specijalne policije na Trgu hrvatskih mučenika i rekreativno biciklističkom vožnjom 'Srcem protiv čelika' dana popodne u Vodicama je započela 23. obljetnica spomendana rujanskog rata.
Program se nastavio mimohodom branitelja od Obale Vladimira Nazora do Trga hrvatskih mučenika gdje su predstavnici grada Vodica, županije i policije te predstavnici braniteljskih udruga Grada Vodica, udruga majki poginulih branitelja i predstavnici političkih stranaka Grada Vodica položili vijence na spomeniku braniteljima domovinskog rata.

Program je nastavljen u Gradskoj knjižnjici Vodice gdje je u multimedijalnoj dvorani prikazan dokumentarni videozapis iz arhive TV-VD „Napad na Vodice – 23 godine poslije" autora Ivana Kranjca. Osim projekcije u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice postavljena je izložba fotografija istog autora.
Uvodnu riječ na predstavljanju video zapisa održao je doc.dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji je naglasio važnosti očuvanja vrijedne dokumentacijske građe
"Vrlo je važno da se građa iz razdoblja Domovinskog rata sačuva te da se na taj način istina o njegovim herojima i žrtvama sačuva za budućnost" – naglasio je gosp. Ante Nazor na premijeri dokumentarnoga video zapisa Ivana Kranjca

U večernjim satima održan je zabavni program na Trgu hrvatskih mučenika u kojem je nastupio Tomislav Bralić i klapa „Intrade", a u organizaciji Grada Vodica i humanitarne udruge "Daj 5 od srca" održana je akcija prikupljanja pomoći za oboljelog Hrvatskog branitelja na način da će sav prihod od prodaje jela i pića ići u tu svrhu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Rujan 2014 23:27
djelomob1.jpg