Listopad 21, 2022 1453

Ružne slike u vodičkom zaleđu: Hoće li opet požar izbiti zbog neprimjereno odlaganja smeća?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U više navrata smo pisali i upozoravali na neodgovorne građane koji bacaju krupni ali i sitniji otpad na mjesta koja nisu predviđena za to i nadali se da ćemo biti odgovorniji. Objavu koju je postavila naša sumještanka Grozdana ukazuju na još jedan ekocid.

- Potrebno je ukazati na ovo neprimjereno odlaganje smeća pred Mrdakovicom, istina nije mi poznato da li su vlasnici ovog zemljista dopustili odlaganje ovolikog otpada iz "hotela" ali svakako nije u redu, možda je sve ovo pripremljeno da se ZAPALI i izgori, tko će znati, hoćemo li opet imati požar, a sve stoga da se ne plati odvoz otpada .....??!!!! Na kraju, kod suncobrana stola i stolica izgleda kao postavljena kancelarija, valjda dok čekaju da izgori ... ??!! Iz nađenih dokumenata vidi se da je otpad iz hotela, i jako je ružno da preslike osobnih isprava i ostali dokumenti se odlažu ovako po polju .... eto šta kazati, tužno .... objavila je Grozdana

Hoće li opet požar izbiti ....???!!!! Potrebno je ukazati na ovo neprimjereno odlaganje smeca pred Mrdakovicom, istina...

Posted by Grozdana Juričev Šprljan on Friday, October 21, 2022

Spomenimo kako postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i opasnost od zagađenja okoliša, a Grad Vodice godišnje potroši značajna proračunska sredstava za saniranje takvih odlagališta.

Dobro je znati da uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznijeg otpada za sve građane s područja Grada Vodica i Općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, jednom godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin. Po stvari koje ne trebate u Vaše dvorište će doći kamion, odvesti ih i zbrinuti na odgovarajući način.

Također, ako imate raznog glomaznog, građevinskog ili bio otpada - obrt Bumba može brzo i efikasno riješiti taj problem. Vaš otpad možete sami prevesti do njihovog skladišta ili prijevoz ugovorite s njima. Ukoliko vaš otpad sadrži korisne sirovine npr. željezo, obojeni metali, elektronički otpad, otpadna vozila, akumulatore iste će otkupiti.

Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Listopad 2022 18:35
djelomob1.jpg