Listopad 21, 2022 2046

Ružne slike u vodičkom zaleđu: Hoće li opet požar izbiti zbog neprimjereno odlaganja smeća?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U više navrata smo pisali i upozoravali na neodgovorne građane koji bacaju krupni ali i sitniji otpad na mjesta koja nisu predviđena za to i nadali se da ćemo biti odgovorniji. Objavu koju je postavila naša sumještanka Grozdana ukazuju na još jedan ekocid.

- Potrebno je ukazati na ovo neprimjereno odlaganje smeća pred Mrdakovicom, istina nije mi poznato da li su vlasnici ovog zemljista dopustili odlaganje ovolikog otpada iz "hotela" ali svakako nije u redu, možda je sve ovo pripremljeno da se ZAPALI i izgori, tko će znati, hoćemo li opet imati požar, a sve stoga da se ne plati odvoz otpada .....??!!!! Na kraju, kod suncobrana stola i stolica izgleda kao postavljena kancelarija, valjda dok čekaju da izgori ... ??!! Iz nađenih dokumenata vidi se da je otpad iz hotela, i jako je ružno da preslike osobnih isprava i ostali dokumenti se odlažu ovako po polju .... eto šta kazati, tužno .... objavila je Grozdana

https://www.facebook.com/grozdana.juricevsprljan/posts/pfbid02VkteXAEqeGooozpqfbyhdhEk5N6QsWoQgCD8BEpmUBvmebLbg5vFcqBSs5xdJeUal

Spomenimo kako postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i opasnost od zagađenja okoliša, a Grad Vodice godišnje potroši značajna proračunska sredstava za saniranje takvih odlagališta.

Dobro je znati da uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznijeg otpada za sve građane s područja Grada Vodica i Općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, jednom godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin. Po stvari koje ne trebate u Vaše dvorište će doći kamion, odvesti ih i zbrinuti na odgovarajući način.

Također, ako imate raznog glomaznog, građevinskog ili bio otpada - obrt Bumba može brzo i efikasno riješiti taj problem. Vaš otpad možete sami prevesti do njihovog skladišta ili prijevoz ugovorite s njima. Ukoliko vaš otpad sadrži korisne sirovine npr. željezo, obojeni metali, elektronički otpad, otpadna vozila, akumulatore iste će otkupiti.

Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Listopad 2022 18:35
djelomob1.jpg