Ožujak 22, 2023 8155

Poslao čitatelj: Nije za svačiji želudac

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Iako su na više mjesta postavljene kante za smeće sa vrećicama, a radnici Leća svakodnevno čiste ulice, pseći izmet na ulicama, trgovima i plažama predstavlja problem u gradu Vodicama. Unatoč činjenici da postoji zakon koji obvezuje vlasnike pasa da kupe izmet svojih ljubimaca, mnogi se vlasnici ponašaju neodgovorno i ne čiste nakon svojih pasa.

Pseći izmet predstavlja veliku opasnost za zdravlje ljudi, ali i drugih životinja. Pseći izmet može biti nositelj različitih bakterija i virusa, poput salmonela, e.coli, parazita i drugih zaraznih bolesti koje mogu uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi. Djeca su posebno osjetljiva na ovakve bolesti, stoga bi vlasnici pasa trebali biti dodatno oprezni u blizini dječjih igrališta.

Osim toga, pseći izmet na ulicama, trgovima i plažama stvara neugodan miris i prljavštinu, što negativno utječe na opću čistoću grada i turističku atraktivnost Vodica. Takvo ponašanje vlasnika pasa narušava i dojam o gradu te smanjuje kvalitetu života stanovnika.

Za rješavanje ovog problema, potrebno je educirati vlasnike pasa o njihovoj odgovornosti, ali i poduzeti strože mjere u vidu novčanih kazni za neodgovorne vlasnike pasa.

U konačnici, čišćenje nakon svog psa ne bi trebalo biti opcija, već obaveza svakog vlasnika psa. Odgovornim ponašanjem vlasnika pasa, grad Vodice može postati čišći i zdraviji grad za sve stanovnike i posjetitelje.

Fotografije nam je poslao čitatelj u nadi da će vlasnici pasa biti odgovorniji.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Ožujak 2023 13:27
djelomob1.jpg