Listopad 04, 2014 5973

Jedinstveni kulturno-zabavni događaj i turistička atrakcija: Na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica održane prve vodičke Bakanalije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Više od dvjestotinjak domaćih i stranih posjetitelja prisustvovalo je na jedinstvenom kulturno-zabavnom događaju koji se u organizaciji TZ Vodice i Pučkog otvorenog učilišta Vodice održao na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica u neposrednoj blizini Vodica.

Na samom početku festivala, voditelj programa festivala, kustos Muzeja Grada Šibenika, Toni Brajković, sve prisutne je upoznao sa veličinom i važnošću liburnsko – rimskog naselja koje je postojalo na lokalitetu Velika Mrdakovica.

Program je počeo u 18 sati rimskim liberalijama, a zatim se nastavio veselim bakanalijama, uz bogatu gastronomsku ponudu jela pripravljenih prema antičkoj recepturi.

Glazbom i plesom u atmosferu davnine posjetitelje su odveli atraktivne plesačice i Čuvari ritma.

Kako je med bio jedna od glavnih namjernica u starome Rimu, i na vodičkim bakanalijama bio je sajam medara, a likovnjaci Udruge More održali su radionicu izrade lovorovih vijenaca.

Zasigurno, ovakvi događaji će u budućnosti još više obogatiti turističku ponudu Vodica, pogotovo iz razloga što se odvijaju na lokaciji koje je bogato arheološko nalazište.

Organizaciju su pomogli zagrebački Institut za arheologiju, Muzej grada Šibenika i Udruge Gaia iz Umaga a pokrovitelj cijelog događaja je Grad Vodice.

Ispod pogledajte fotografije sa Bakanalija – Video možete pogledati OVDJE

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Listopad 2014 23:39
djelomob1.jpg