Srpanj 29, 2023 10188

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov o panoramskom kotaču: 'Nisam dao dozvolu'

Ocjeni sadržaj
(20 glasova)

Nakon brojnih upita naših čitatelja o panoramskom kotaču, visokom preko 15 metara, koji je iznenada postavljen danas na terenu bivšeg odmarališta Litet, odlučili smo istražiti o čemu se zapravo radi. Kako bi dobili jasnije informacije o situaciji, obratili smo se gradonačelniku Vodica, Ante Cukrovu.

Gradonačelnik Cukrov je izrazio svoje iznenađenje i nezadovoljstvo ovim događajem.

"Osobno nisam izdao dozvolu za rad panoramskog kotača, niti mi je poznato da je Županija dala takvu dozvolu," izjavio je za naš portal.

Cijeli je dan preplavljen upitima građana koji su zbunjeni i frustrirani ovim neočekivanim razvojem događaja.

"Radi se o turističkoj zoni gdje takva vrsta zabave nije dopuštena. Pored toga, stvaraju se dodatne smetnje u obliku buke i glazbe oko kotača. Na teren je poslan komunalni redar koji je sastavio izvještaj, a zatim je upućen Državnom inspektoratu," pojasnio je Cukrov.

Gradonačelnik je stoga zaključio da je ovaj panoramski kotač postavljen na ovu lokaciju bez odgovarajuće dozvole.

Na kraju, ne možemo ne spomenuti kako se u lipnju 1989. godine odigrao značajan događaj na istom području.

Tada su stanovnici Vodica prosvjedovali protiv planova za izgradnju nove zgrade apartmana na obližnjoj plaži, strahujući od negativnog utjecaja na okoliš i pristup plaži. Također su bili zabrinuti da bi izgradnja zgrade mogla povećati cijene nekretnina, čineći ih nedostupnima za mnoge lokalne stanovnike.

Ti su prosvjedi pomogli u zaštiti okoliša i prava lokalnih stanovnika, te ostaju značajnom epizodom u povijesti Vodica.

Zbog ove povijesne paralele, može se pretpostaviti da, ukoliko se nastavi s postavljanjem nedozvoljenih struktura poput ovog panoramskog kotača, možemo očekivati snažan odgovor stanovništva.