Listopad 25, 2012 4329

Hodočašće posvećeno poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

mihaelMihael Galijot - hodočasnik
Nakon male mise, u nedjelju 04. studenog, ispred župne crkve Našašća sv. Križa, iz Vodica u Vukovar, u ime svih poginulih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, na hodočašće dugo 700 km krenut će umirovljeni dočasnik Hrvatske vojske, bivši pripadnik 4. gardijske brigade, naš sugrađanin, Mihael (Mijo) Galijot.

Tim povodom smo da gospodinom Mihaelom napravili mali razgovor kako bismo čitatelje portala Infovodice upoznali sa njegovim plemenitim činom.

Kad ste donijeli odluku za hodočašće?

-Odluku za hodočašće u Vukovar donio sam prošle godine nakon mog hodočašća u Mariju Bistricu, a potvrdio sam je nakon ovogodišnje Korizme kada sam uz molitvu postio o kruhu i vodi.

Koji je povod i posveta Vašeg hodočašća?
-Ovo hodočašće dugo 700 km s vjerom u boga i uz molitvu posvetio sam za sve duše naših poginulih i nestalih branitelja, te za oslobođenje naših generala Gotovine, Markača i Kordića koji su u zatvoru. Također, apeliram na sve one koji su to u mogućnosti da uplate novčanu pomoć Udruzi djece nestalih i poginulih branitelja iz Domovinskog rata (Raiffeisen banka žiro račun 2484008-1104407364) i na taj način im se pomogne.

Na kojim relacijama će biti provedeno hodočašće?
-Hodočašće će biti provedeno na relaciji: Vodice, Benkovac, Obrovac, Gračac, Udbina, Korenica, Slunj, Sisak, Petrinja, Slavonski brod, Vinkovci i Vukovar gdje bi trebao stići 18. studenog na mimohod "Vi ste naš ponos-mi smo Vaša snaga" te ću nastaviti sa svim okupljenim do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje ćemo sa molitvom svjedočiti kako nestale i poginule branitelje nećemo nikada zaboraviti.
Također, volio bih spomenuti da na hodočašće u Vukovar nosim križ koji je za ovu prigodu napravio naš sugrađanin, vjernik i umjetnik Josip Jole Mateša.

U ime portala Infovodice želimo mu sretan te blagoslovljen humani i dugi put

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg