Prosinac 03, 2012 4949

Tri proizvođača sa otoka Prvića dobitnici oznake kvalitete Hrvatski otočni proizvod

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

hop2012Vizualnu oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod" (HOP), koju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje za vrhunske proizvode hrvatskih otoka ove je godine dobilo 47 otočkih proizvođača sa 13 otoka. Svečana dodjela nagrada upriličena je u četvrtak 29. 12. 2012. u gradu Hrvaru, a među dobitnicima je čak tri proizvođača sa otoka Prvića.

Prestižna oznaka, koja upućuje na to da se radi o visoko kvalitetnim izvornim proizvodima ručno rađenima u malim serijama te specifičnima za pojedini otok dobije se nakon niza testiranja od strane stručnih komisija.

Ovogodišnji dobitnici sa otoka Prvića su: sapun od ružmarina, autorice Ane Cukrov iz Prvić Šepurine, detalji narodne nošnje (muški pojas i svečana košulja) iz radionice "Lipa", Prvić Šepurine, te kozmetičko-terapeutska ulja od gospine trave i od smilja i mrkve iz zajedničke manufakture udruge "Otok" i zadruge "Faust Vrančić" iz Prvić Luke.

Hrvatski otočni proizvod kao projekt postoji već šest godina, a spomenutu oznaku kvalitete do sada je dobio 121 proizvođač za 334 proizvoda i proizvodnih linija s 19 otoka i poluotoka Pelješca.
Ovim putem čestitamo dobitnicima na HOP oznakama te im želimo mnogo uspjeha u plasmanu njihovih jedinstvenih proizvoda.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg