Veljača 24, 2013 3647

Uspješno završila još jedna humanitarna akcija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

lekenik-naslovna
Humanitarna akcija „Djeca Vodica za djecu SOS sela Lekenik" uspješno je privedena kraju nakon gotovo dva mjeseca njena trajanja.
Kao i puno puta do sad i ovaj put mještani našeg grada pokazali su svoje veliko srce. Osim Dječjeg vrtića „Tina" u akciju se uključio i gradski vrtić „Tamaris" kao i svi građani koji su to mogli.

U vrijeme trajanja akcije prikupljene su razne svakodnevne stvari koje su potrebne djeci i mladima za lakše odrastanje. Prikupljene potrepštine isporučene su prošli tjedan u dječjem SOS selu Lekenik kombijem kojeg je za potrebe akcije ustupilo Športsko društvo "Hrvatski branitelj dragovoljac" a Grad Vodice podmirio je troškove puta.

Inače, SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.
Za izgradnju prvoga hrvatskoga SOS dječjega sela odabrano je slikovito turopoljsko selo Lekenik, smješteno na pola puta između Zagreba i Siska, uz rijeku Savu na istoku i podno Vukomeričkih gorica na zapadu.

{datsopic:1519 left}{datsopic:1520 left}{datsopic:1521 left}{datsopic:1522 left}

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg