Ožujak 29, 2013 3867

Gradonačelnica Vodica vladi RH: preispitajte svoju odluku vezanu za neuvrštavanje naselja Gaćelezi u područje od posebne državne skrbi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

gacelezenaselje Gaćeleze: Foto google maps
Ovim putem Grad Vodice izražava svoje nezadovoljstvo i čuđenje u svezi nepoznavanja od strane Naslova činjeničnog stanja Domovinskog rata glede okupiranosti naselja Gaćelezi, koje je jedno od naselja sa područja Grada Vodica, za koje odgovorno tvrdimo da se zasigurno nalazi na području posebne državne skrbi i to po kriteriju okupiranosti.

Naime, na sjednici Vlade od 28. ožujka 2013.g., na dnevnom redu je pod točkom 9A bila razmatrana predmetna točka, te je za sada neslužbeno, budući telefonskim putem nismo mogli dobiti pojašnjenje, zaključeno da odnosna Dopuna Zakona nije osnovana, kako dalje obrazlažemo.

Dakle, odgovorno tvrdimo kako je naselje Gaćelezi bilo pod srpskom i jugo-četničkom okupacijom, jer su dana 16. rujna 1991. godine oko 16 sati neprijateljske snage „upale" i okupirale naselje Gaćelezi, te istog dana svoj barbarski pohod nastavile prema Šibenskom mostu.

Susljedno svemu navedenom, ovim putem prozivamo i pozivamo Vladu RH da još jednom preispita svoju odluku, te da istu pravno i povijesno obrazloži, budući smo mišljenja kako većina članova Vlade RH-a i ne znaju gdje su Gaćelezi, međutim držimo kako bi Ministar, gospodin Grčić, trebao znati gdje smo i od koga smo bili napadnuti!

Na Šibenskom mostu su se zadržale osam dana, nakon čega su se povukle i stacionirale upravo u naselju Gaćelezi, koje je bilo pod okupacijom do 08. listopada 1991. godine.
Hrvatske vojne snage su u više navrata pokušale osloboditi okupirano naselje, te je pri prvom pokušaju dana 29. rujna 1991. godine, u jutarnjim satima, od neprijateljske vatre poginuo branitelj Darko Crnica iz Zatona, a bilo je i nekoliko ranjenih branitelja.

U drugom pokušaju oslobađanja naselja, dana 07. listopada 1991. godine, poginuo je branitelj Željko Grbelja iz Vodica.

Slijedom navedenog, žitelji naselja Gaćelezi, kao i svi žitelji Grada Vodica i Županije, se s pravom pitaju od čije „vatre" su onda poginuli „naši branitelji", što su žitelji naselja Gaćelezi u pisanom obliku odmah i izjavili, moleći, osobito Ministra gospodina Grčića da im objasni i obrazloži od kuda crpi navedene činjenice.Nadalje, pojašnjavamo, naselje Gaćelezi su i dalje tijekom rata, zaključno s akcijom „Oluja" , bili prva linija bojišta, a žitelji prognani i smješteni na području naselja Vodice.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg