Travanj 18, 2013 3696

Zelena čistka: jedan dan za čisti okoliš

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

naslovna cistka2012Fotografija sa prošlogodišnje akcije "Zelena čistka"
U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World Cleanup 2013 u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će 20. travnja 2013., okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta koja će se održati 20. travnja 2013. godine.

Akciju podržava i Grad Vodice, te poziva sve građane i udruge s područja Grada Vodica da se odazovu na akciju čišćenja divljih odlagališta u subotu, 20. travnja 2013. godine. Okupljanje je ispred stare škole u 9.00 sati. Preporučuje se radna odjeća i alat, a nakon akcije predviđen je domjenak u MK Okit.

Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.
Ukoliko želimo čist okoliš i svjesni smo da nam je potreban, moramo biti dio promjene. One kreću od nas samih. Ideja i trud donose ostvarenje željenog cilja, a to je čist okoliš za danas, za sutra, za sadašnje i buduće generacije. Svi stvaramo otpad, svi smo dio problema i rješenja. Pokažimo što smo u stanju napraviti zajednički. Ovo je zajednička kampanja!

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg