Travanj 21, 2015 4801

Foto&Video: Djelatnici Leća učenicima OŠ Vodice prikazali proces selektivnog prikupljanja i reciklaže korisnog otpada

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Komunalno društvo Leć u suradnji s Osnovnom školom Vodice danas je organiziralo edukativnu prezentaciju selektivnog prikupljanja otpada i reciklaže korisnog otpada.

Prezentacija se, uz nazočnost gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev i sudjelovanje drugih razreda Osnovne škole Vodice održala u Komunalnom centru društva Leć.

Bila je to prilika da se mladi educiraju o važnosti odvojenog sakupljanja otpada te da danas prikupljeno znanje prenesu na svoje ukućane.

- Djeci smo danas prikazali na koji način se kod kuće prikupljeni korisni otpad dalje selektira, preša te priprema za daljnju preradu odnosno za tvornice koje ih dalje reciklirarju. - kazao je Stanko Birin, direktor Leć-a

Grad Vodice je jedan od prvih gradova koji je krenio sa selektivnim odvajanjem otpada. Pokazalo se, naime, da su selektivno prikupljanje otpada, koje se u Vodicama provodi dvije godine, građani odlično prihvatili.

-Ovim putem zahvaljujem se svim građanima što su dobro prihvatili akciju "Očuvaj Vodice" a naravno zahvaljujem se i Fondu za zaštitu okoliša koji nas prati u svim našim akcijama.
Posebna zahvala ide djelatnicima Leća što uspješno provode akciju Očuvaj Vodice – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Što su sve djeca danas vidjela i naučila pogledajte u video prilogu gore

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 17:43
djelomob1.jpg