Travanj 24, 2015 2928

Hoće li vodički ugostitelji raditi duže tijekom ove sezone ?

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Jedna od novina kojom Vlada želi povećati turističko-ugostiteljski promet i prihode je upućivanje prijedloga Saboru kojima se jedinicama lokalne samouprave omogućuje uređivanje dužeg radnog vremena ugostiteljskim objektima nego što je određeno zakonom.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata po važećem je Zakonu samo djelomično u nadležnosti jedinica lokalne samouprave s obzirom da predstavnička tijela lokalnih jedinica mogu najduže za dva sata produžiti propisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata koje je, po zakonu, od 6 do 24 sata.

Predloženom se izmjenom pak predstavničkim tijelima lokalnih jedinica daje ovlast da svojom odlukom mogu produžiti propisano radno vrijeme odnosno da, vodeći računa o potrebama gostiju, ali i svojih građana, odrede drugačije radno vrijeme, koje može biti različito u pojedinim jedinicama ili pojedinim naseljima unutar lokalnih jedinica.

Da posjetimo, u Vodicama je tijekom sezone prema gradskoj uredbi dozvoljeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 02 sata što je maksimalno produženo vrijeme kojeg propisuje trenutni zakon.
Također, svi ugostiteljski objekti uoči blagdana Božića i Nove godine, i na dane tradicionalnih fešta koje organizira ili je pokrovitelj Grad, Turistička zajednica mogu raditi bez ograničenja radnog vremena.

Dali će se u Vodicama mijenjati uredba o dužem radnom vremenu ugostiteljskih objekata ili će ostati odluka koja se već primjenjuje saznat ćemo u narednom periodu ako u saboru prihvatu prijedlog vlade.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Travanj 2015 19:56
djelomob1.jpg