Svibanj 07, 2015 3609

Apel vlasnicima pasa: Svoje ljubimce šetajte na povodcu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Imati psa velika je obveza te svi koji ih imaju moraju biti odgovorni za sve njihove postupke. Ne samo zbog toga što nas na to obvezuju zakoni, već zato što je odgovorno držanje pasa preduvjet za miran suživot vlasnika ljubimaca i onih koji to nisu.

Osim što bi svaki vlasnik psa trebao pokupiti pseći izmet za svojim ljubimcem on bi ga i trebao dok ide u šetnju sa njim držati ga na povodcu.

Neugodno iskustvo imala je prije par dana naša sumještanka Darija Gojković inače odgovorna vlasnica koja svog psa uvijek drži na povodcu. U šetnji im je prišao drugi pas koji nije bio vezan, došlo je do sukoba između dva pasa a u pokušaju da ih razdvoji drugi pas ju je ugrizao za bedro.

-Trebali bi stvarno dobro promisliti prije nego puštamo pasa sa povodca. Ni moj pas nije "svetac", ali ne mogu njemu staviti brnjicu dok se ostali slobodno šeću i napadaju onda se on ne može ni braniti, kazala je Daria te apelira na naše sumještane koji imaju pse da barem drže svoje ljubimce pod kontrolom i na podvodcu jer teško je znati kako će pas reagirati kad vidi drugog psa.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Svibanj 2015 17:16
djelomob1.jpg