Lipanj 29, 2013 4165

Vijeće za komunalnu prevenciju: komunalnim redarima veće ovlasti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

naslovna-buka
Grad Vodice je organizirao sjednicu proširenog Vijeća za komunalnu prevenciju na kojoj je glavna tema bila nadolazeća turistička sezona, a posebno problem buke. Za istim stolom našli su se predstavnici Grada, Policije, Gradskog vijeća, Turističke zajednice, Obrtničke komore, Ceha ugostitelja, velikih ugostiteljskih objekata i građana koji su kroz protekle godine naglašavali potrebu kvalitetnijeg rješavanja problema buke u Vodicama, osobito u noćnim satima.
Nekoliko proteklih godina Grad je poduzimao korake u okviru svojih zakonskih mogućnosti kojima je želio uvesti red u poslovanje ugostiteljskih objekata. Donesena je odluka po kojoj je najveća dozvoljena razina buke do 70 dB, te razne sankcije za one objekte koji se tih razina ne pridržavaju.

Kako bi Vodice mogle i dalje nuditi raznovrsnu vanpansionsku ponudu i zadovoljiti ukus i očekivanja svih gostiju, nije bilo moguće donijeti jedinstvene kriterije za sve ugostitelje, pa je grad podijeljen na zone. Za područja s velikim brojem smještajnih kapaciteta određena su ograničenja u dužini radnog vremena i korištenja zvučnika na otvorenim terasama.
Iako su odlukama Gradskog vijeća uvedene brojne mjere koje trebaju omogućiti i miran odmor i dobru zabavu vodičkim turistima, njih se nisu pridržavali brojni ugostiteljski objekti svjesni da sanitarna inspekcija, koja je do sada bila jedina nadležna za buku, ne ureduje u noćnim satima kad je ovaj problem i najnaglašeniji.
Novim izmjenama zakona nadležnost je proširena i na komunalne redare kojima je sada dopušteno kažnjavanje objekata u prekršaju.
Na sastanku je iskazano zadovoljstvo što su o buci raspravljali svi oni kojih se ovaj problem i najviše tiče, ugostitelji i stanovnici užeg središta grada te predstavnici lokalne vlasti. Svatko je problem obrazložio sa svog stanovišta i doneseni su određeni zaključci. Naglašena je potreba pridržavanja zakonskih odredbi i odluka Gradskog vijeća, te strožeg provođenja sankcija za one ugostitelje koji se ne pridržavaju propisanoga.

Izvor vijesti: Grad Vodice

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg