Srpanj 13, 2013 4277

DVD Vodice sa novim snagama dočekao požarnu sezonu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

 

20 članova dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice je položilo ispit za zvanje vatrogasac nakon tečaja kojeg je organizirala vatrogasna zajednica Šibensko – kninske županije. Time su postali operativni članovi i pridružili se vatrogasnoj postrojbi društva te mogu sudjelovati na svim vatrogasnim intervencijama.

Osposobljavanje je trajalo 74 školska sata, od čega 34 sata teorijski dio, a 40 sata vježbovni dio. Nadalje, 4 dugogodišnja člana društva su uspješno položila ispit za zvanje vatrogasni dočasnik. Osposobljavanje je trajalo 83 školska sata, od čega 39 sata teorijski dio, a 44 sata vježbovni dio.

Ovim osposobljavanjima je povećana operativna spremnost društva koje će kao i svake godine spremno odgovoriti na sve izazove nadolazeće požarne sezone. Isto tako 2 člana su se prekvalificirala za zanimanje vatrogasac u vatrogasnoj školi u Splitu. Ne sumnja se da će se mladi vatrogasci vođeni starijim, iskusnijim kolegama na požarnim intervencijama pokazati u pravom svijetlu te opravdati sva očekivanja.

Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada vodstva društva, ali i svih članova. Oslanjajući se na starije članove društva, nastoje se privući svi oni koji se žele baviti jednom od najhumanijih djelatnosti - vatrogastvom. Kontinuirani priljev mladih članova pokazuje da društvo, a samim time i dobrovoljno vatrogastvo ima svijetlu budućnost u Vodicama.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg