Lipanj 14, 2015 5660

Hoće li Vodice sljedeće godine ostati bez Akvarija i muzeja pomorske tradicije?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

To se pitanje nameće nakon što je zbog financijskih problema vlasnik bio prisiljen prodati zgradu u kojoj je bio smješten muzej, te nakon što je novi vlasnik objekta na rivi obznanio kako muzejsko – galerijsku djelatnost namjerava zadržati još samo ovo ljeto, nakon čega bi taj prostor trebao biti prenamijenjen.

Što će biti s bogatim fundusom od preko 1.500 vrijednih izložaka (arheologija, zbirka školjaka i puževa Jadrana, ronilačka, ribarska te zbirka maketa tradicionalnih brodova) za sada nije poznato. Jedna od mogućnosti je da Grad Vodice otkupi zbirku, ili barem jedan njezin dio.

Picture_160.jpg

NOVE LOKACIJE

– Ministarstvo turizma je upravo ovih dana donijelo odluku da se našem projektu 'Kuća umjetnosti na vodi' dodijeli 100 tisuća kuna, a tim bespovratnim sredstvima osigurana je izrada dokumentacije za uređenje srednjeg dijela Stare škole kao izložbeno – galerijskog prostora s vodom kao glavni motiv. Prema tome, ovisno o financijskim mogućnostima, moguće je da dio fundusa Muzeja bude izložen u tom prostoru, a druga mogućnost je da dijelovi zbirke svoje mjesto pronađe u sklopu našeg parka, a za koga idejno rješenje novog izgleda, čija će tema biti voda, izrađuje naš poznati arhitekt Nikola Bašić – kazala nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

Picture_168.jpg

U svakom slučaju, bila bi lijepo da u atraktivnim eksponatima Muzeja pomorske tradicije Vodičani, a posebno njihovi gosti, mogu uživati i sljedećih godina.

Izvor vijesti: Šibenski portal

Tags
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 14 Lipanj 2015 14:51
djelomob1.jpg