Kolovoz 02, 2013 3165

Ovoga ljeta Grad Vodice osigurao kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svojim gostima i građanima.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 01. srpnja, zbog povećanog broja korisnika, u vodičkoj ambulanti, uz pet redovnih liječničkih timova, radi još jedan liječnik i tako će biti sve do 1.rujna ove godine. Kako je već uobičajeno u ljetnim mjesecima, zbog velikog broja turista Grad Vodice financira još jedan tzv. turistički tim koji svoje usluge pruža vodičkim gostima svakog dana u poslijepodnevnim satima do 21 sat navečer.

Svakoga ljeta Vodice se suoačavaju s još jednim problemom uzrokovanim položajem grada koji se nalazi na manje od 20 km udaljenosti od Šibenika te brojem stalnih stanovnika koji ne prelazi 10.000. Stoga vodička ambulanta nije uključena u Hrvatsku mrežu hitne službe, ali je njezina nazočnost u ljetnim mjesecima itekako neophodna jer se broj stanovnika poveća i za četiri puta, a time i broj nesreća, odnosno raznih hitnih medicinskih slučajeva.

Zahvaljujući upornosti Grada Vodica, razumijevanju dosadašnjih i sadašnjeg ministra zdravlja te ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grbe-Bujević, još od 2008. godine Vodice imaju na raspolaganju kola, tri tima liječnika, sestara i vozača koji su u službi 24 sata dnevno tijekom ljetnih mjeseci. Ove je godine Hitna medicinska služba u Vodicama krenula s radom 10. srpnja i radit će sve do kraja rujna mjeseca. Za sufinanciranje organizacije Hitne službe i za smještaj liječnika, Grad će izdvojiti dodatnih 170.000,00 kuna, uz 70.000,00 kuna koje izdvaja za potrebe rada turističke ambulante.

Da je ovo izdvajanje neophodno i opravdano najbolje pokazuju prošlogodišnji podaci. Naime, u samo tri mjeseca, od lipnja do rujna 2012. godine Hitna služba je imala preko 300 intervencija na području Grada Vodica.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr / Foto: Infovodice

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg