Kolovoz 23, 2013 3436

Ovaj vikend nam donosi kraj velikih vrućina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nedjelju nad naše područje stiže ciklona koja će donijeti osvježenje. Nestabilni cijeli sljedeći tjedan označit će kraj ljetnih vrućina.

Kakvo nas vrijeme nad našim krajevima očekuje za vikend i početak idučeg tjedna upitali smo Darka Begića iz Udruge Šibenik meteo.

Pred nama je prva izraženija promjena vremena koja nastupa već u drugoj polovici vikenda. Sa sjevera kontinenta približava se hladan i vlažan zrak koji će uvjetovati nastajanje ciklone nad sjevernom Italijom. S tom ciklonom i u našim krajevima nakon više od 25 dana bez oborina očekujemo prvu kišu.

U subotu malo do umjereno oblačno uz slab vjetar promjenjivog smjera. U zaleđu i na dijelu obale popodne povećani razvoj dnevne naoblake uz mogućnost za slabe pljuskove.
U večernjim satima subote okretanje vjetra na slabo jugo uz postupni porast naoblake.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz umjereno do jako, na otvorenom moru i vrlo jako jugo.
U drugom dijelu dana postoje najveći izgledi za oborine koji lokalno mogu biti i obilniji te praćeni grmljavinom.

I početak novog tjedna donosi nestabilno vrijeme uz česte pojave neverina. Oborine su moguće na prijelazu sa nedjelje na ponedjeljak te u prvom dijelu toga dana kada mogu lokalno biti praćene izraženijim neverinima.
Jugo bi u prvom dijelu dana trebalo se smiriti i okrenuti na slab do umjeren vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova.
Temperature zraka od nedjelje u padu i kretati će se od 20 do 27°C.
Novi oborinski val se očekuje u srijedu.

Inače, redovita izvješća o vremenu i prognozi možete dobiti na našim službenim stranicama www.sibenik-meteo.com - kazao je Darko begić

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg