Rujan 05, 2013 3405

DV Tamaris: upisano 55 djece više nego lani

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U vodičkom gradskom vrtiću Tamaris nova predškolska pedagoška godina počela je s novoupisanih 279 djece, 55 djece više nego lani. Zbog porasta broja korisnika formirane su dodatne odgojne grupe i ima ih ukupno 13. Povećan je prostor i zaposleno još odgajatelja, pa sada vrtić ima 39 zaposlenih.

Tako Dječji vrtić Tamaris djeluje na tri lokacije; osim u svom matičnom objektu i iznajmljenom prostoru Plaža, djeluje u još jednom novoiznajmljenom prostoru Okit u kojem su smještene četiri odgojno-obrazovne skupine i to dvije skupine 5,5 satnog boravka te dvije skupine 9,5 satnog boravka. Osim ova tri objekta u Vodicama, dječji vrtić Tamaris ima i područni vrtić u Čistoj Velikoj u kojeg je ove godine upisano novih 16 mališana.

Zbog ovih slatkih briga, već na slijedećoj sjedici Gradskog vijeća rebalansom će vrtiću biti dodijeljena dodatna proračunska sredstva. Također, Gradsko vijeće je već prije donijelo odluku o dopuni odluke za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe Grada Vodica pa će tako samohrani roditelji plaćati 20 % manju participaciju, a obitelji s troje djece, koja istovremeno pohađaju vrtić, po djetetu će izdvajati 25 % manje nego do sada.

Pedagošku godinu vrtić Tamaris dočekuje i s nekim novostima, pa će se nakon što je dobivena suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uvesti program ranog učenja engleskog jezika s djecom predškolskom dobi. Isto je u planu za sportske aktivnosti, ali tu se još čeka suglasnost nadležnog ministarstva.

Nastavlja se i vrlo zanimljiva i poučna suradnja s Nacionalnim parkom Krka kroz zajedničko organiziranje ekoloških i edukativnih radionica.

U suradnji sa Gradskom knjižnicom Vodice vrtić aktivno sudjeluje u projektu Čitajmo zajedno čija je svrha promicanje ljubavi prema pisanoj riječi, slušanja priča i pjesmica kod predškolaca. Programom će biti obuhvaćeni prvo francuski, a zatim i engleski i njemački jezik.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg