Kolovoz 20, 2015 4984

Kako naši mještani vide budućnost razvoja vodičkog turizma

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Za razliku od mnogih drugih turističkih gradova na Jadranu, Vodice se ne mogu podičiti nekom bogatom kulturnom baštinom, povijesnim spomenicima, palačama i ljetnikovcima...

Vodice se bez ikakvoga pretjerivanja može reći da su jedan od najkarakterističnijih primjera ljudske upornosti i zajedništva. Jednakim elanom kao što su poslije rata gradili zadružni dom, popravljali srušenu obalu, koju je talijanski okupator minirao prije povlačenja, Vodičani su prionuli da svoje mjesto urede za turizam.

Vodičani su turizam počeli razvijati praktično ni iz čega, a jedino čime su mogli nadoknaditi sve ono što nisu imali, bili su dobra volja i gostoljublje, koje se nikakvim novcem ne može platiti.

Upravo to gostoljublje je vrlo brzo prešlo u tradiciju, koja je u ona doba, unatoč manjkavosti u turističkoj ponudi privlačila veliki broj turista iz ondašnje države i inozemstva.

Tekst preuzet iz knjige Jerka Latina, Vodička turistička kronika koju je izdala Turistička zajednica grada Vodica 2005. godine povodom 50 godina turizma u Vodicama

Evo u godini u kojoj slavimo 60 godina turizma, dobra volja i gostoljublje je i dan danas ostalo pozitivno obilježje vodičkog turizma. Vremena se mijenjaju, dali je to dovoljno za dalje, kako bi se dalje trebao razvijati vodički turizam upitali smo naše mještane. Njihova mišljenja pogledajte i poslušajte u video zapisu.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 15:21
djelomob1.jpg