Rujan 23, 2013 3734

Naučite znakovni jezik

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Međunarodni tjedan (Dan) gluhih obilježava se u cijelom svijetu svake godine posljednjeg tjedna u mjesecu rujnu. Ove godine Tjedan gluhih i nagluhih osoba održat će se od 24. do 30. rujna.

Cilj obilježavanja je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba, što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života.

Organizacije širom svijeta različitim aktivnostima i kampanjama nastoje svratiti pažnju javnosti na probleme s kojima se suočavaju gluhe osobe. Taj tjedan također podiže solidarnost među samim gluhim osobama i njihovim pomagačima te se koristi za stimuliranje većih napora u promicanju prava gluhih osoba širom svijeta na bolje obrazovanje i veće zapošljavanje.

Članovi Udruge gluhih i nagluhih Grada Vodica će ove godine svojim okupljanjem i svečanom večerom obilježiti Međunarodni tjedan gluhih i nagluhih osoba.

U sklopu svojih aktivnosti Udruga gluhih i nagluhih Grada Vodica planira organizirati tečaj znakovnog jezika (osnove komuniciranja) za zainteresirane studente, medicinske sestre, liječnike, policajce, vatrogasce kako bi se bar jednim dijelom olakšala komunikacija sa gluhim osobama u kriznim situacijama (intervencija hitne pomoći, požar, prometna nezgoda i slično).

Pozivaju se svi zainteresirani za tečaj znakovnog jezika da se jave u prostorije Gradske knjižnice Vodice ili na kontakt 098 907 00 66. O terminu održavanja tečaja Udruga gluhih i nagluhih Grada Vodica pravovremeno će obavijestiti polaznike.

Ovim putem pozivaju se gluhe i nagluhe osobe te članovi njihovih obitelji koji žive na području Grada Vodica da se jave zbog upisa u Registar članova Udruge gluhih i nagluhih Grada Vodica.Javiti se možete osobno, dolaskom u prostorije Gradske knjižnice Vodice ili na mobilni telefon 098 907 00 66, od 1. listopada, svake srijede od 17 do 18 sati.

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA VODICA 
Ul. Žrtava Fašizma br. 9 
22 211 Vodice 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 00385 98 9070066

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg