Kolovoz 27, 2015 3349 Ilustracija

Vijećnici SDP-a uputili gradonačelnici prijedlog za sufinanciranje školskih udžbenika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vodica uputili danas vodičkoj gradonačelnici Branki Juričev Martinčev prijedlog za sufinanciranje školskih udžbenika učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Vodica.

-Iako ova stavka nije definirana u gradskom proračunu smatramo da je izuzetno važno pokazati koliko je bitno ulaganje u obrazovanje djece i mladih, a sufinanciranje školskih udžbenika jedan je od segmenata tog područja. Smatramo da Grad Vodice može izdvojiti za svoje učenike i sufinancirati udžbenike s 30 – 50% u odnosu na predočeni račun za svakog učenika. Ukoliko vaše službe utvrde da ne mogu izdvojiti navedene iznose, neka se školski udžbenici sufinanciraju u onom iznosu koji je primjeren – predlažu SDP-ovi vijećnici Marija Alfirev i Roko Ivanda.

Odgovarajući na prijedlog vijećnika SDP-a, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev kazala je za portal Infovodice kako je o tome trebalo razmišljati prilikom donošenja proračuna u dvanaestom mjesecu i to predložiti gradskom vijeću.

Naime, to su znatna sredstva i to je iznos za koji ne može odlučiti sam gradonačelnik niti s tim sredstvima raspolaže – kazala je gradonačelnica koja naglašava da je za to potreban rebalans proračuna i to je odluka koju donosi gradsko vijeće.

Grad Vodice uvijek je imao razumijevanja za svoje građane i nikad nije štedio na socijalnom planu. U ovogodišnjem proračunu sve stavke su manje nego što su bile prethodnih godina osim u socijalnom programu gdje smo izdvojili više sredstava nego ranijih godina – nastavlja gradonačelnica koja još ističe da je ove godine povečan broj stipendista te da pomažu djeci slabijeg imovinskog statusa.

Naime kao i prethodnih godina i ove godine na pojedine zahtjeve sufinancirat ćemo udžbenike učenicima slabijeg imovinskog statusa - kazala je na kraju Branka Juričev Martinčev

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 12:26
djelomob1.jpg