Kolovoz 31, 2015 5194 Jutarnji list Infovodice

Bol zbog poginulih Gordanu Alfirevu bila je prevelika:Ubio se 17 dana nakon tragedije...

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

"Bio je dio nas, duša našeg vatrogasnog društva. Bio nam je učitelj i drugi otac", kaže Marinko Mičin, aktualni tajnik DVD-a Vodice i vatrogasac JVP-a grada Vodica

Prije osam godina požar na Velikom Kornatu odnio je 12 života. Uz tužnu nedjeljnu obljetnicu na grobovima i na mjestu pogibije dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga, obitelji, prijatelji, sugrađani i vatrogasci iz svih krajeve Hrvatske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odat će još jednom počast kornatskim herojima uz poruku "Da se ne zaboravi". - piše Jutarnji List

Zaboravu se ne smije i neće oteti ni prof. Gordan Alfirev, osnivač i dugogodišnji tajnik DVD-a Vodica, koji je zapravo bio 13. žrtva kornatske tragedije, a koji je sebi oduzeo život 15. rujna 2007. godine, 17 dana nakon stravičnih događanja na Kornatu.

Nakon pogibije mladih vodičkih vatrogasaca Hrvoja Strikomana, Gabrijela Skočića i Karla Ševerdije i njihovih ispraćaja, prof. Gorki svoju bol i tugu duboko je skrivao i potiskivao u sebi. Nagovještaji iz splitske bolnice da će se ugasiti život i četvrtog vodičkog vatrogasca Ante Juričev-Mikulina postalo je preteško breme s kojim se iscrpljena duša prof. Alfireva više nije mogla nositi.

U vječnu spomen na svog profesora, životnog učitelja i tajnika, vodički vatrogasci su u parku ispred svog vatrogasnog Doma podigli veliki spomen-križ tehnikom suhozida, poput onih 12 križeva na otoku Kornatu, a u ove tužne dana uz upaljene svijeće uz slike Hrvoja, Gabrijela, Karla i Ante, kako i priliči, stoji i slika profesora Alfireva.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnjeg lista

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 22:05
djelomob1.jpg