Listopad 09, 2013 3342

Vodički umjetnik Roko Ivanda dugogodišnjim kvalitetnim radom zaslužio poziv u Los Angeles

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od sutra pa do 13. listopada na Sveučilištu UCLA u Los Angelesu održava se prvi europski jazz festival European Jazz & UCLA. U četiri dana u dvorani Schoenberg na sveučilišnom kampusu nastupit će jedanaest jazz skupina iz deset europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Češke, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Irske, Poljske i Švicarske.

Cijeli je projekt pokrenuo Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Anglelesu sa željom unapređenja kulturne suradnje Europe i Amerike. Stoga nije slučajno da je odabran upravo jazz kao izvorni američki glazbeni izričaj, ali u interpretaciji europskih glazbenika koji su mu udahnuli nov zvuk prilagodivši ga ukusu i senzibilitetu Starog kontinenta.

Osim koncerata, u sklopu European Jazz & UCLA festivala održat će se i nekoliko okruglih stolova te izložba vodičkog umjetnika Roke Ivande koji je cijeli jedan ciklus svojih slika posvetio jazz glazbi.

Sve je započelo prije jedanaest godina kad je u Vodicama pokrenut Jazz seaside festival, danas poznat kao Jazz & blues festival. Od onda je nastalo mnogo slika s motivom jazz glazbe, od kojih će dvadeset i osam biti izloženo na američkoj izložbi naziva Jazz Images and Sounds to Pacific from Adriatic.

Putovanje vodičkog umjetnika u Ameriku financijski su pomogli Grad Vodice i Šibensko-kninska županija.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg